De danske håndbolddamer kørte Rusland over takket være en stærk defensiv og en god kontrafase.

Det danske damelandshold i håndbold har et godt tag på Ruslands olympiske mestre.

Lørdag vandt danskerne med 30-22 over russerne i Møbelringen Cup, der fungerer som opvarmningsturnering til EM i december. I oktober slog de danske damer russerne med ti mål.

Danmark får med stor sandsynlighed fornøjelsen af at møde Rusland igen i mellemrunden ved det forestående EM, og landstræner Klavs Bruun Jørgensen kan håbe på flere gentagelser fra lørdagens opgør ved den lejlighed.

Særligt det danske forsvar gav store udfordringer for russerne, som i det etablerede angrebsspil ikke kom til mange chancer.

I målet viste Sandra Toft vanligt højt niveau i første halvleg, mens det debuterende stortalent Althea Reinhardt i anden halvleg viste, at hun er en pålidelig reserve for Toft.

Den stærke danske defensiv var også nøglen til mange af de danske scoringer. Når boldene blev erobret, blev en effektiv kontrafase sat i spil og oftest med mål til følge.

Efter 18 minutter havde danskerne lavet et hul på fem mål - føring 10-5 - mod de fantasiløse og frustrerede russere.

Om føringen var med til at fjerne koncentrationen hos de danske spillere skal være usagt, men flere unødvendige fejl gav russerne mulighed for at hale ind med nemme kontramål.

Ved pausen førte Danmark 16-12.

Klavs Bruun Jørgensen benyttede sig af hele sin trup, og trods rokeringerne holdt det danske hold et stabilt og højt niveau gennem hele anden halvleg.

I angrebet svingede Kristina Kristiansen taktstokken som playmaker, og med sine rappe fødder og sit gode blik for spillet åbnede hun gentagne gange Ruslands forsvar.

Næste opgave for håndbolddamerne er søndag mod Frankrig i den sidste kamp ved turneringen i norske Stavanger.