De talentfulde danske U21-herrespillere i håndbold fortsætter med at imponere. I nat spillede de sig i VM-semifinalen, da de besejrede de evige rivaler fra Spanien efter et dramatisk opgør.

De unge danskere var kun foran på to tidspunkter i kampen. Ved stillingen 4-3 efter 10 minutters spil - og så da holdet tre minutter før tid bragte sig foran 22-21.

Selvom Spanien havde flere chancer for at udligne, lukkede den danske keeper Kristian Pedersen af og sikrede dermed en dansk semifinaleplads.

Landstræner Claus Hansen fortæller, at det især var defensiven, der sikrede sejren.

»Tre ting blev afgørende i kampen. For det første er det spillernes tro på, at det kan lade sig gøre, dernæst er det Kristian Pedersens indsats i målet - og til sidst vil jeg endnu engang understrege fysikkens betydning i international herrehåndbold. Vores 6:0-forsvar tapper i sidste ende Spanien for kræfter, og det er det, der giver os overtaget til sidst,« siger Claus Hansen til Dansk Håndbold Forbunds hjemmeside.

Semifinalen bliver spillet kl. 20.30 fredag aften dansk tid. Modstanderen er Tyskland. I den anden semifinale mødes Egypten og Frankrig.