KØB PLUS!

Danske tæsk til Island

Mikkel Hansen fandt niveau, Island fik tæsk, og de danske herrer er nu sikre på vinde gruppen inden fredagens kamp mod Makedonien.

Velkommen til VM, Mikkel Hansen. Du er frygtelig velkommen!

Stjernen over dem alle på det danske landshold valgte at gøre sin VM-entre i 36-28-sejren over Island, der sikrede danskerne den samlede gruppesejr og skaber helt ideelle rødhvide betingelser for at nå frem til de afgørende finalekampe.

Hvem sagde, at Danmark og Island altid spiller tætte kampe? Fortiden var glemt onsdag aften, da der ganske enkelt var klasseforskel mellem hårdtkæmpende Island og den velsmurte danske håndboldmaskine, som kørte i et helt andet tempo den islandske.

De to point mod Island gør samtidig, at fredagens kamp mod Makedonien kun får kosmetisk betydning for Danmark. Dermed kan Ulrik Wilbek, hvis han ønsker det, vælger at spare de største danske profiler, så kræfterne bliver gemt til senere i turneringen.

Nå, men tilbage til Mikkel Hansen. Han var bekymrende uskarp mod Rusland i søndagens kamp. Missilerne var slet ikke med samme præcision og kraft, som vi normalt kender det fra Paris-spilleren. Derfor var der også bekymring at spore rundt omkring hos de danske tilskuere i Palacio de los Deportes i Sevilla, da de to første skud fra Hansens hammer af en højre hånd i aftenens kamp virkede uden den kvalitet, han er verdensberømt for.

Så forløsningen var mildest talt stor, da Mikkel Hansen herfra fandt det niveau, der sidste år fik ham kåret til verdens bedste håndboldspiller. Boldene blev braget i mål bag de sønderbombede islandske keepere, der kun så røgen af Mikkels missiler, der så afgørende for dansk VM-succes. Måske det var Mikkel Hansen egen måde at sige 'slap nu lidt af' til landstræner Ulrik Wilbek, som ellers meddelte her i BT for et par dage siden, at stjernespilleren ikke var i topform.

Mikkel Hansen skal dog ikke have hele æren alene, selvom han fortjent blev kåret til kampens bedste spiller. Der var mange opløftende præstationer på det danske hold, der virker som en stærk enhed. En af de allerbedste var Hans 'Majestæt' Lindberg, der viste, hvorfor han har sit royale kælenavn og ikke mindst hvorfor han topper topscorerlisten i den tyske Bundesligaen. Højrefløjen kom hele paletten rundt med bragende lækre detaljer, der fik de islandske målmænd til at ligne Bambi på glatis.

Også Henrik Møllgaard demonstrerede endnu en gang, at han absolut ikke har problemer med at begå sig på højeste internationale niveau. Han har fået sparket gang i den kontrafase, der var historisk dårlig til OL, men nu ser rigtig fornuftig ud. Opløftende var det også i høj grad at se Niklas Landin stemple ind i turneringen med en fremragende præstation. Generelt var det en dag, hvor mange danske spillere viste, at de er ved at nærme sig en VM-form, der giver håb om noget stort i Spanien.