Hvem skal afløse Jan Pytlick som træner for det danske kvindelandshold, når han senest efter OL 2016 i Rio de Janeiro takker af? Svaret blæser i vinden. Men Helle Thomsen er umiddelbart betragtet et godt bud.

Under håndbold-EM i Ungarn har ligaklubben FCM Håndbold haft Helle Thomsen udlånt til det svenske landshold, og med hende som indpisker fra sidelinien lykkedes det at sikre sig bronzemedaljer takket være en sejr på 25-23 over Montenegro.

- Det er helt vildt. En stor drøm er gået i opfyldelse. Det er nogle gode tøser, jeg har trænet, sagde Helle Thomsen til TV2 efter kampen.

Montenegro gik ellers til pausen med en føring på 12-11. Men de burde have ført med mere.

Tingene fungerede nemlig ikke optimalt for svenskerne. Fra stillingen 5-5 efter 10 minutters spil måtte de undvære profilen Linnea Torstensson, der modtog et rødt kort af kampens norske dommere, da hun med en  tackling på Majda Mehmedovic i fri scoringsposition begik straffekast.

Linnea Torstensson var ikke tilfreds med kendelsen.

- Jeg er meget frustreret. Min forseelse er slet ikke til rødt kort, sagde hun.

Da Sverige straks efter også fik Ida Odén udvist, var vejen for Montenegro til at komme afgørende foran lagt.

De udnyttede overtalssituationen til at bringe sig foran 8-5, men ikke desto mindre lykkedes det for svenskerne at få bragt balance i regnskabet ved stillingen 11-11.

Efter pausen vendte billedet. Her tog svenskerne straks styringen og kørte sejren hjem fra 'spids'. Hos Sverige viste Viborg HK-spilleren Isabelle Gulldén sig fra sin bedste side. Hun blev topscorer med syv fuldtræffere og slutter dermed som nummer et på EM's topscorerliste med 57 mål.

Senere søndag bliver finalen afgjort, når Norge møder Spanien.