KØB PLUS!

Dansk topdommer ramt af kræft

'Movember' skulle vise sig at være langt mere alvorlig for håndbolddommeren Mads Hansen end først antaget

Den danske topdommer i håndbold, Mads Hansen, der danner makkerpar med Martin Gjeding, har fået konstateret kræft.

Det fortæller Mads Hansens hustru, Marianne Tornvig Hansen, på hjemmesiden mændmodkræft.dk, som Kræftens Bekæmpelsen står bag, og som har til formål at huse private indsamlinger i kampen mod cancer hos danske mænd, hvor hun skriver om, at det overskæg, hendes mand havde groet for at støtte kampen, begyndte at drysse af, fordi han selv blev ramt af sygdommen.

- Mads blev en af de mange - han blev ramt af kræft - og diagnosen blev stillet for få dage siden. Perioden op til den dag i dag har været forfærdelig. Den bedste beskrivelse jeg kan give er, at det har været lige som at medvirke i en ond drøm. Hver dag vi vågnede fortsatte drømmen desværre bare, skriver hustruen om forløbet på mændmodkræft.dk.

Mads Hansen har fået konstateret lymfekræft, men før diagnosen blev stillet, har parret nået at være igennem en sandt mareridt, hvor lægerne ikke kunne svare på, om Mads Hansen ville klare den. Men efter diagnosen tror de nu på helbredelse.

- Urimeligheden i at en ung og frisk mand og far, på kun 35 år, måske skulle rives væk, var helt forfærdelig at tænke på. Diagnosen er nu endelig stillet. Mads har fået lymfekræft. Det er en type som lægerne heldigvis har god erfaring med at behandle. Vi tror nu på, at Mads kan helbredes. Vi tager kampen op. Han tror også selv på det. Han har fortsat rigtig mange smerter, men en behandling startes op allerede i morgen, skriver Marianne Tornvig Hansen videre.

Joachim Boldsen har valgt at donere sin EM-guldmedalje til netop Marianne Tornvig Hansens indsamling, der i øjeblikket har oversteget 26.000 kroner.