Udskældte Jan Pytlick førte ved Golden League-turneringen i Aarhus kvindeladsholdet frem til første sejr over Norge i fem år.

Det danske kvindelandshold vandt også sin anden kamp ved træningsturneringen, Golden League, i Aarhus.

Efter fem-måls-sejren fredag aften over Frankrigs viceverdensmestre, vandt Danmark for øjnene af 2.456 tilskuere 26-24 over Norges nykårede olympiske mestre.

Resultatet er højst overraskende.

For selvom Norge stillede med et afbuds- og reservespækket hold, kan det langt fra påstås, at det danske holds optakt til turneringen har været optimal.

Masser af kritisk kulissesnak om ikke mindst landstræner Jan Pytlick har de seneste dage floreret i medierne og utvivlsomt påvirket stemningen i landsholdslejren.

Danmark, der ikke havde besejret Norge i 11 indbyrdes opgør siden oktober 2008, fik en problematisk start på kampen.

Ganske vist kom de foran 3-2. Men skarpheden i afslutningerne var de efterfølgende minutter et pænt stykke under middel. Således misbrugte Ann Grete Nørgaard et straffekast, mens Stine Jørgensen og Susan Thorsgaard kiksede oplagte scoringstilbud.

Det betød, at Norge stille og roligt arbejdede sig i front. Og da der var spillet et kvarter førte de 7-4.

Det danske hold nægtede dog at give op:

Da der var spillet 17 minutter havde de udlignet til 7-7.

Det fighterbetonede danske spil, der i denne periode af kampen ikke mindst var præget af storartet spil i målet af Rikke Poulsen, sikre straffekast-afslutninger af Kristina Kristiansen og et par fornemme scoringer på hopskud af debutanten Anne Sofie Hjort, hang godt sammen. Der kunne derfor intet kunne indvendes imod, at de gik til pausen med en føring på 17-12.

I de første minutter af anden halvleg begyndte det at ligne dansk storsejr. Takket være et par mål af Mette Gravholt, kom "de rød/hvide" foran 19-13.

Men i de efterfølgende minutter faldt det danske spil totalt sammen.

Norge fik udlignet til 19-19 efter 12 minutters spil, og bragte sig foran 21-19.

På to scoringer af Ann Grete Nørgaard fik Danmark dog udlignet til 21-21.

Men selvom Norge bragte sig foran 23-21, nægtede de danske piger at give op.

Seks minutter før tid bragte de sig foran 26-23.

Det fik nordmændenes træner, Thorir Hergeirsson, til at forlange timeout. Men den ændrede intet, hvorefter Danmark sikrede sig sejren.

Kampen blev fulgt fra sidelinien af Dansk Håndbold Forbunds nye sportschef, Ulrik Wilbek.

Han kunne berette, at ligaklubtrænernes massive kritik den seneste tid af landstræner Jan Pytlick ikke er gået ubemærket hen.

- En del af det, der er skrevet om sagen overrasker mig, siger sportschef Ulrik Wilbek og tilføjer:

- På mandag (i Vejle, red.) mødes vi med trænerne. Det ser vi meget frem til. Jeg er overbevist om, at der kommer noget godt ud af snakken. Alle vil jo det bedste for dansk håndbold.

Mødet er indkaldt af ligatrænerne.

Det betyder, at deres talsmand, FIF-træner Morten Østergaard, tager ordet først, hvorefter Jan Pytlick får mulighed for, at give sin mening til kende.

- Min rolle ved mødet kan nok bedst sammenlignes med en mediators. I hvert fald bliver det mig, der efter de indledende indlæg får til opgave at styre diskussionen, siger Ulrik Wilbek.

Foruden Jan Pytlick og Ulrik Wilbek vil DHF ved mødet også være repræsenteret ved ungdomslandstræner Heine Eriksen og eliteudvalgsmedlem Christian Hjermind.

I øvrigt vandt Rusland lørdagens anden kamp ved Golden League-turneringen 26-24 over Frankrig.

Hos russerne blev Ekaterina Davydenko topscorer med seks fuldtræffere, mens Marie-Paule Gnabouyou var bedste franske spiller med otte scoringer.

Resultatet betyder, at Frankrig har udspillet sin chance for at vinde turneringen. Derimod kan Rusland, der i sin første kamp fredag aften spillede uafgjort mod Norge, stadig nå at snuppe førstepladsen. Det kræver dog en stor sejr over Danmark søndag eftermiddag.