Danmarks håndboldkvinder læner sig opad en gevaldig EM-fiasko.

Med et chokerende stort nederlag på 21-27 mod Norge kommer de ind til turneringens hovedrunde, der indledes på lørdag, med blot et enkelt point. Dermed kan de ikke selv afgøre, hvorvidt det erklærede mål om medalje-erobring bliver indfriet.

»Vores angrebsspil sidder ikke rigtig i skabet, og det synes jeg i en periode, at de kommer til at straffe for meget. Vi brænder alt for meget på deres målmand, og så er der den periode, hvor de får nogle skytter ind, og der får de lov til at lave tre mål fra distancen, og det gør altså ondt på os, når vi selv kun kan lave 21,« sagde Jan Pytlick efter kampen til TV2.

Danmark gik ellers til pausen med en føring på 13-12.

Det var fortjent. Forsvaret var i denne periode af kampen langt bedre afstemt end i de første to EM-kampe mod Ukraine og Rumænien, mens man i angrebet - trods en række fæle skud forbi mål af blandt andre Maria Fisker og Stine Jørgensen - spillede med stor kreativitet i angrebet. Specielt Ann Grete Nørgaard og Louise Burgaard med henholdsvis fire og tre scoringer viste sig fra deres bedste sider.

»Jeg synes, vi kommer til chancerne, men igen så brænder vi, eller det er stolpe ud. Det er super godt sat op af spillet, vi mangler bare at få dem sat ind,« sagde playmaker Kristina Kristiansen.

Efter Norge havde ført 1-0 og 2-1, var de 'rød/hvide' halvlegens dominerende part.

De kom foran ved stillingen 3-2, og førte såvel 9-6 som 13-10, inden Norge i sidste minut før pausen fik reduceret den danske føring til blot et enkelt mål. Set fra sidelinien undrede man sig over, at landstræner Jan Pytlick tre minutter før pausen valgte at udskifte den ellers velspillende målvogter Sandra Toft med Rikke Poulsen.

Norge fastholdt opturen efter pausen, hvor de takket være tre scoringer på rad og række bragte sig foran 15-13.

Først i anden halvlegs sjette minut lykkedes det for danskerne at score på nordmændenes velspillende målvogter Silje Solberg, der reddede et straffekast, da Ann Grete Nørgaard havde muligheden for at udligne til 16-16.

Men så faldt det danske forsvarsspil totalt sammen. Intet fungerede og Norge kunne nærmest spadsere sig til en seksmålssejr.

Kampen fik en set med danske briller trist afslutning, da Louise Burgaard måtte udgå med en blødende flænge over næseryggen efter at have fået en albue i ansigtet af Karoline Breivang.

Mens Heidi Løke blev norsk topscorer med syv fuldtræffere, delte Ann Grete Nørgaard og Louise Burgaard denne værdighed med hver fire mål.

»Nederlaget er skuffende. Ikke kun for os iagttagere, men også for spillerne. De havde jo, inden turneringen gik i gang, meldt ud, at de gik benhårdt efter medaljer. Desværre har det danske forsvarsspil under EM været skidt«, siger Martin Albertsen, der tidligere har trænet blandt andre Viborg HK og nu fungerer som håndboldkommentator på dansk TV2.

Kampene i mellemrunden spilles på lørdag samt mandag og onsdag i næste uge. Her venter en utrolig svær opgave for de danske piger, men landstræneren tror fortsat på chancen.

»Selvfølgelig gør jeg det. Nu gør det det meget svært, at vi kun kommer over med ét point. Så vi skal håbe på, at Norge gør rent bord, og at vi selv gør rent bord. Og så er der jo lidt med Rumænien, så det ligger ikke i vores egen hænder, og nu har vi brug for hjælp af andre. Men vi skal gribe chancen, og vi taber til et bedre hold i dag. Så må vi op på hesten og selvfølgelig vinde de tre kampe, der kommer nu,« sagde Pytlick til TV2.

Skulle Danmark mod alle odds kvalificere Danmark sig til semifinalen, spilles denne næste fredag, mens der er finale og bronzekamp søndag 21. december.