Spanien, der sendte Danmark ud i mørket i mellemrunden, møder Norge i finalen ved EM i håndbold i Ungarn efter to vidt forskellige semifinaleopgør.

I den sene semifinale i Ungarn stod Norge over for naboerne fra Sverige. Hvor første halvleg var tæt, så var der ikke meget at komme efter for svenskerne i anden halvleg.

Norge, der slog Danmark tidligere i turneringen med 27-21, løb fra svenskerne, der ofte smed bolden væk og virkede idéforladte i store dele af de sidste 30 minutter.  Sejren på 29-25 var derfor fuldt fortjent.

Sveriges træner Helle Thomsen, der til daglig træner FCM Håndbold, erkendte også kort tid efter nederlaget, at Norge var de rigtige vindere af opgøret.

- Norge spillede en rigtig god kamp, og vi halter efter flere steder i kampen. Deres målmænd stod rigtig godt. Jeg synes ikke, vi virkede mere nervøse, end hvad man skal være i en EM-semifinale, sagde Helle Thomsen efter kampen til TV2.

I den anden semifinale sejrede Danmarks bødler fra Spanien knebent over de forsvarende europamestre fra Montenegro med cifrene 19-18 i en noget mere målfattig kamp.

Spanierne førte 13-8 ved pausen, men formåede kun at score seks gange i anden halvleg. Det åbnede vejen tilbage i opgøret for montenegrinerne, der kort før tid førte 17-18, inden Spanien trods alt satte slutspurten ind og sikrede finalebilletten.

Frankrig vandt kampen om femtepladsen over værterne fra Ungarn med 26-25.

Bronze- og finalekampene spilles søndag eftermiddag.