KØB PLUS!

Danmark smed sejren væk

Danmark førte stort, men Sverige vandt den første kamp under EM i Serbien.

Den grå serbiske kulisse med få tilskuere på lægterne i hallen i Nis var skræmmende kedsommelig.

Måske var det derfor, at Danmarks håndboldkvinder med nederlag på 26-27 til Sverige fik en skidt start på EM-slutrunden.

Danmark gik ellers til pausen med en to-måls-føring på 15-13. Men forspringet burde have været større. Undervejs førte "de rød/hvide" både 11-7 og 15-11.

I begge tilfælde voldte svenskernes Jamina Roberts imidlertid det danske forsvar problemer med sit lynhurtige antrit og sine træfsikre afslutninger.

Det betød, at Danmark aldrig for alvor fik trukket fra. Set med danske briller blev der budt på både gode og mindre opløftende præstationer.

Tempoet var i top, men teknisk var det som om, at Line Jørgensen & co. havde svært ved at følge med. Det gav blottelser bagude, mens kontramulighederne ikke blev udnyttet.

Syv gange slap de danske fløje fri den første halve time, og syv gange blev der kikset. Det lignede en komfortabel dansk sejr, da Danmark i anden halvlegs begyndelse bragte sig foran både 18-14 og 21-16. Men så gik det helt galt for danskerne.

Spillet stivnede totalt, afslutningerne og afleveringer blev udført med nærmest pinagtig akuratesse - samtidig med at Stine Jørgensen, der med fem fuldtræffere blev Danmarks topscorer, udgik med en lårskade.

Trods nederlaget ser eksperterne stadig positivt på de danske EM-muligheder.

- Der er noget stort i gang igen i Danmark. De spillere, som Pytlick har udtaget, besidder samme indre glød som holdet med Anja Andersen & co. i 1990erne, siger den tidligere svenske landsholdsmålmand Claes Hellgren.

Under EM arbejder han som kommentator på svensk TV, og til daglig er han blandt andet træner for målmændene på det danske herrelandshold.

- Jeg glæder mig til at følge det danske hold i den videre del af EM, siger Claes Hellgren, der inden Danmarks kamp mod Sverige så de to andre gruppedeltagere i aktion.

- Frankrig var Makedonien totalt overlegne (29-16, red.). Men selvom Frankrig så stærke ud, mener jeg, at Danmark har en fin vinderchance (torsdag, red.), hvis de kan få gang i tempoet.

Er kampen mod Frankrig åben, er Danmark storfavoritter mod Makedonien (på lørdag, red.).

De spillede elendigt mod Frankrig, og ligner et hold, der allerede er på vej hjem, siger Claes Hellgren. Den tidligere Viborg-målvogter, Valerie Nicolas, der under EM arbejder for fransk TV, så også med fra sidelinien.

- Det skuffer mig, at der ikke var flere tilskuere. Jeg troede, at håndboldinteressen i Serbien var langt større, sagde Valerie Nicolas, der mener, at Frankrig er favorit mod Danmark i torsdagens indbyrdes opgør.

- Det danske hold er urutineret. Det er det franske ikke. Det bliver afgørende, siger Valerie Nicolas.

Læs også: