Stor fremgang at spore for de danske håndboldherrer i stor sejr over Montenegro

Det blev en anderledes positiv VM-test, da de danske håndboldherrer pillede Montenegro fra hinanden. 38-21 (18-7) vandt de danske herrer efter en særdeles koncentreret indsats, hvor landstræner Ulrik Wilbek kunne glæde sig over, at begge forsvarsformationer virkede flot.

Nogle vil sikkert sige, at det var et svagt montenegrinsk hold, og det var det også. Man det skal ikke pille ved en overbevisende indsats fra danskerne.

Og man må heller ikke glemme, at Montenegro i VM-kvalifikationen slog Sverige ud og i den kørende EM-kvalifikation har vundet med fire mål i Tyskland

Landstræneren havde givet pause til Mikkel Hansen og Bo Spellerberg, der vel også begge er sikker på en VM-billet.

Wilbek havde dikteret 6-0 forsvar fra starten, men ved 11-6 skiftede han så over i et 3-2-1 forsvar med 211 cm høje Nikolaj Markussen med det store vingefang liggende helt fremme. Danskerne viste sig så dygtige til at fange boldene, at det kun lykkedes for Montenegro at score et enkelt mål i resten af første halvleg.

I den anden ende af banen boltrede Hans Lindberg sig og fortsatte i de formidable takter, som han har vist i hele første halvdel af sæsonen for sin Bundesligaklub HSV. Men i det hele taget masser af danske opmuntringer i dysterne mod de meget tunge spillere fra Montenegro.

Fint var det også at se Jannick Green i målet. Han fik revancheret sig for en halvsløj indsats i fredagens kamp mod Tunesien, men det skyldes også, at opdækningen foran ham var af en helt anderledes klasse.

Efter pausen fik Montenegro lidt mere lov til at lave mål, men danskerne mistede aldrig koncentrationen, og landstræner Ulrik Wilbek kan se tilbage på en fin indsats.

Eneste bekymring var liudt småskader til Nikolaj Markussen og Kasper Irming, der sluttede kampen med is på henholdsvis knæ og baglår.

Dansk topscorer var Hans Lindberg med sine otte mål på blot 30 minutter.