De danske mestre fra FC Midtjylland er meget tæt på exit fra Champions League efter nederlag mod hidtil pointløse Sävehof fra Sverige på 24-32.

Starten på kampen var katastrofal for midtjyderne, som meget hurtigt kom bagud 1-7, og selvom det - bl.a. takket være flere svenske udvisninger - lykkedes for de danske mestre at komme på på 8-10, så løb svenskerne fra dem i slutningen af første halvleg, som sluttede 17-11 i svensk favør.

I anden halvleg var det en forudsænting for dansk sejr, at FCM fik en god start. Men det gjorde holdet bestemt ikke. Tværtimod kom Sävehof foran 24-13, og dermed kom resten af kampen udelukkende til at handle om sejrens størrelse.

Nederlaget var overraskende, da Sävehof i denne mellemrunde havde tabt alt inden kampen mod de midtjyske ulve, og de havde dermed kun æren at spille for. Desuden måtte hjemmeholdet undvære såvel den norske verdensmester Stine Lund Andreassen og den svenske landsholdsmålvogter, Johanna Bundsen.

Men målvogter-reserven, Isabella Mouratidou, viste sig som en fuldgod erstatning mod FCM, der sandt at sige også havde problemer både i kontrafasen og især i det etablerede angrebsspil, hvor der var mange tekniske fejl og misforståelser.

FCMs målvogtere, Ana Vojcic og Sabine Englert, er også set væsentligt bedre, men forsvaret gav dem retfærdigvis heller ikke de bedste arbejdsbetingelser.

Nederlaget betyder, at FC Midtjyllands muligheder for at gå videre er ret teoretiske.

De skal for det første vinde over Rapid Bukarest på hjemmebane, og for det andet må rumænerne ikke få point i deres to manglende hjemmekampe.

I modsat fald skal FCM også have point på udebane mod gruppens tophold, Buducnost fra Montenegro, og det virker ikke realistisk i den tilstand, de danske mestre er i netop nu.