KØB PLUS!

Chip & Chap på serbisk EM-rov

Landsholdets spilstyrere Lotte Grigel og Kristina Kristiansen - alias Chip & Chap - har vinderrecepten klar til aftenens EM-åbningskamp mod Sverige.

Kan Danmarks håndboldkvinder vinde EM-åbningskampen i aften i Serbien mod Sverige?

Spørger man landsholdets nye playmaker-duo Lotte Grigel og Kristina Kristiansen, som landstræner Jan Pytlick har tildelt Disney-navnene Chip & Chap på grund af såvel udseende- som spillemæssige lighedstegn, er svaret bekræftende.

- Selvfølgelig kan vi det, siger Lotte Grigel, 21 og bliver bakket op i synspunktet af den tre år ældre Kristina Kristiansen.

- Vores selvtillid er i top, efter vi lige har besejret dem i Norge (Møbelringen Golden League, red.). Her gav svenskerne dog ikke særlig megen spilletid til Linnea Torstensson. Måske af taktiske årsager. Men kan vi få lukket hende ned, mener jeg, at vores chancer for sejr er gode, siger hun.

Mens Lotte Grigel i landsholdssammenhæng på grund af en alvorlig knæskade kun har deltaget ved én international slutrunde tidligere (EM 2008 i Makedonien), er Kristina Kristiansen med deltagelse ved VM i såvel 2009 i Kina og VM i 2011 i Brasilien en anelse mere rutineret.

Duoen deltog dermed ikke ved sommerens olympiske lege i London, hvor Berit Kristensen og  Christina Krogshede i stedet var foretrukket på spilstyrer-positionen.

- Der er et generationsskifte i gang på landsholdet. Lotte og Kristina repræsenterer fremtiden. De supplerer hinanden supergodt, fordi de faktisk er lidt forskellige, selvom de størrelsesmæssigt er meget ens. Kristina er ekstrem dygtig i kontraspillet. Hun sætter tempo i vores angrebsspil. Derudover er hun fremragende til at gøre vores stregspillere gode. Lotte spiller i et lidt andet tempo. Men hun er meget spilvurderende og god til at komme gå på kant af forsvaret, lyder Jan Pytlicks karakteristik.

'Chip & Chap' lægger ikke skjul på, at de holder meget af hinandens selskab.

- Kristina er en kanonpige. Hun er god til indspil i jorden, mens jeg nok er bedst til indspil i luften, siger Lotte Grigel.

Kristina Kristiansen roser makkeren for sit overblik.

- Lotte kan spille stregen fri på den mest finurlige måde. Sommetider spørger jeg mig selv: Hvad er det lige hun laver? Vi minder en del om hinanden. Men slet ikke for meget. Lotte kan lave hopskud, mens jeg kan lave stående underhåndsskud, siger Kristina Kristiansen, der glæder sig til EM-slutrunden.

- Jeg forventer en superfed oplevelse. At vi spiller det spil, vi har spillet ved Golden League-turneringerne i Danmark og Norge. Og at vi får videreudviklet vores forsvarssystemer. Vi må fokusere på os selv. Gør vi det, ser det positivt ud.  Vi er et hold, der befinder sig i en udviklingsfase. Målet ved EM må være, at vi kommer videre fra den indledende pulje. Så må vi tage den derfra. Men det kunne da være superfedt, at få nogle point med fra den indledende gruppe til mellemspillet, siger hun.

Lotte Grigel, der har fået de seneste sæsoner ødelagt efter en alvorlig knæskade, men nu er tilbage i bedre håndboldmæssig form end nogensinde, har det fint med at være tilbage på landsholdet.
- Der er en fed stemning. Vi er jo mange på samme alder. Så når vi snakker, er emnerne meget tøseorienterede. For eksempel diskuterer vi gerne vores respektive kærester, griner Lotte Grigel.
Foruden Sverige skal Danmark i EMs indledende runde også møde Frankrig og Makedonien.

De tre hold med flest point kvalificerer sig til mellemrunden, hvor de sandsynlige modstandere bliver Norge, Ukraine og Serbien.

Kampene om EMs medaljer afvikles søndag 16. december.