Burgaard: ØV, VM-kamp taget fra os

Alle i den danske EM-lejr troede, at sejr over Norge var ensbetydende med, at Danmarks kamp på lørdag om femtepladsen mod Rusland ville gælde VM-kvalifikation. Men EHF har i sommer lavet sine regler om...

Der herskede hektisk aktivitet i den danske EM-lejr efter sejren over Norge.

Alle - inklusive landstræner Jan Pytlick - var i minutterne efter triumfen sikre på, at der i lørdagens kamp om EMs femteplads mod Rusland også var en adgangsbillet til næste års VM-slutrunde på spil.

- Det er der imidlertid ikke. Vi havde læst reglerne på EHFs hjemmeside. De sagde klart, at femtepladsen ville give VM-deltagelse. Men i juni havde EHF kongres. Her blev reglerne lavet om. Det nye reglement står kun i det officielle program, men det har vi ikke fået læst op på. Selvfølgelig er alle kede af sagen. Men det er sådan, det hænger sammen, siger DHFs pressechef, Finn Tage Jensen.

Også Louise Burgaard, der blev dansk topscorer mod Norge, ærgrer sig.

- Det er en rigtig ØV-følelse, vi har lige nu. Alle kæmpede helt vildt mod Norge for sejren og chancen for VM-kvalifikationen. Da vi i omklædningsrummet fik at vide, hvordan tingene hang sammen, faldt stemningen mange grader. Nu gælden kampen mod russerne desværre kun æren, siger Louise Burgaard.

Lotte Grigel har også svært ved at finde en grimasse, der kan passe til den meget specielle situation.

- Jeg er meget forvirret lige nu. Er der nogen, vi kan give skylden? Det tror jeg ikke. Vi må bare gå ud og baske russerne på lørdag, og så sikre os VM-billetten i næste sommers kvalifikationskampe, siger hun.

  

Afstemning

Læs også:

Lige nu på BT PLUS

Mode og skønhed
Effektivt 14 dages video trænings- program

Effektivt 14 dages video trænings- program

07/08
Mode og skønhed
Kom i form på hjul - på 8 uger

Kom i form på hjul - på 8 uger

29/04
Mode og skønhed
2,5 pct: Historisk lån på gaden

2,5 pct: Historisk lån på gaden

26/08
Mode og skønhed
Slankehit: Få hurtige resultater med simple fastekure

Slankehit: Få hurtige resultater med simple fastekure

15/08