KØB PLUS!

BSV sælger Henrik Toft til tysk storklub

Landsholdsspiller Henrik Toft Hansen forlader Bjerringbro-Silkeborg til sommer. Den 25-årige stregspiller fortsætter karrieren hos den tyske storklub HSV Hamburg, hvor han bliver holdkammerat med landsholdskollegaen Hans Lindberg.

I en pressemeddelelse offentliggør BSV salget, der længe har været et af de varmeste emner på rygtebørsen i håndboldens verden. Dermed bliver det blot til en enkelt sæson i det midtjyske for Henrik Toft Hansen, og det ærgrer træner Carsten Albrektsen, at han må vinke farvel til stregprofilen.

- Vi havde gerne beholdt Henrik Toft i længere tid, men han har udnyttet en klausul i sin kontrakt, og selvom det ærgrer os at miste en dygtig spiller, så respekterer vi beslutningen. Så vi vælger at glæde os over, at vi har en klassespiller i klubben sæsonen ud og over, at transferindtægten fra hans kommende klub betyder, at vi har Henrik i denne sæson på en fordelagtig aftale for os, siger BSV-træneren.

I HSV Hamburg glæder træner Martin Schwalb sig til gengæld over, at han i den kommende sæson får glæde af Henrik Toft Hansens kvaliteter.

- Henrik Toft har alt det, der skal til i Bundesligaen: Han er i sin bedste alder, og trods sin unge alder har han allerede en del erfaring også på internationalt plan. Han har arbejdet hårdt med sit talent og sin gode fysik, og vi glæder os over, at han er til rådighed for HSV Handball i den kommende sæson, siger Martin Schwalb.

Henrik Toft Hansen skiftede før denne sæson til Bjerringbro-Silkeborg, da AG København gik konkurs. I Hamburg skal den danske landsholdsspiller kæmpe med svenske Andreas Nilsson og den kroatiske stjerne Igor Vori om spilletiden. Igor Vori har dog længe været meldt på vej væk fra Hamburg, og forsvinder kroaten, ligger der en bred tysk motorvej åben til pladsen som førstevalg på stregen for Henrik Toft Hansen.

LÆS STORT INTERVIEW MED HENRIK TOFT HANSEN HER, HVOR HAN FORKLARER, HVORFOR VALGET FALDT PÅ HAMBURG.