KØB PLUS!

BSV mast af bomstærke polakker

Jyderne tabte stort i Champions League trods fordel af hjemmebane

At det polske mandskab Targi Kielce er et klassemandskab, hersker der ingen tvivl om. Men alligevel er det skuffende at kunne konstatere, at det bedste, dansk herrehåndbold har at byde på lige nu på klubplan, er SÅ langt efter Europas førende mandskaber.

Bjerringbro-Silkeborg (BSV) var aldrig i nærheden af at kunne matche de stærke polakker i søndagens Champions League-kamp i Jysk Arena i Silkeborg. Det øjeblikkelige førerhold i den danske håndboldliga havde ellers håbet, man ville være i stand til at byde polakkerne op til dans, men den drøm blev hurtigt mast godt og grundigt ned under halgulvet af polsk monsterfysik.

Kielce vandt 34-25 efter 18-11 ved pausen, og på stort set alle parametre var polakkerne deres danske modstander overlegen.

Med sejren har Bogdan Wentas superhold, som også danske Marcus Cleverly er en del af, stadig maksimumpoint i Champions League-puljen, og det polske mandskab er for længst klar til turneringens 1/8-finale.

Den håber BSV også at nå, og da fire af de seks hold i puljen går videre, er den målsætning stadig særdeles realistisk. Men hvis danskerne ikke forbedrer deres nuværende fjerdeplads via de sidste tre puljekampe i februar 2013 mod franske Chambery, slovenske Gorenje Velenje og makedonske Metalurg, skal jyderne ikke forvente at nå meget længere.

For så venter en af de øvrige puljevindere som modstander, og det vil sige et hold på samme niveau som Targi Kielce. Og søndagens opgør viste med al tydelighed, at sådan en mundfuld stadig er alt for stor for det danske tophold.

Læs også: