Kiel. Bjerringbro-Silkeborg leverede lørdag aften en sensation i håndboldens Champions League.

På den svære udebane i Sparkassen-Arena mod THW Kiel hentede det danske mesterhold en sejr på 24-21. Dermed har BSV en fin chance for at nå ottendedelsfinalerne i den europæiske klubturnering.

Efter en skidt BSV-indledning på opgøret fik Nikolaj Øris Nielsen i begyndelsen af anden halvleg udlignet hjemmeholdets pauseføring på 11-10 til 11-11.

Herfra holdt danskerne fast, og med ti minutter igen lykkedes det Klaus Thomsen at tordne BSV i front med 19-18.

Selv om de 20-dobbelte tyske mestre forsøgte at kæmpe sig tilbage, så havde værterne i den hektiske slutfase svært ved at overliste Søren Rasmussen i BSV-målet.

Med fem minutter tilbage kunne Michael V. Knudsen gøre det til 22-20.

På et straffekast fik tyskerne reduceret til 21-22, og hjemmeholdet var også tæt på at udligne til 22-22. Men med en dobbeltredning fik Søren Rasmussen igen lukket af.

Derfor kunne Michael V. Knudsen kort efter bringe BSV på 23-21 med to minutter tilbage.

I slutsekunderne øgede Jacob Lassen til slutresultatet, efter at Søren Rasmussen endnu en gang havde leveret en dobbeltredning.

Sejren over Kiel, der stillede med René Toft Hansen i forsvaret, kan vise sig afgørende i BSV-holdets bestræbelser på at nå blandt de 16 bedste hold i Champions League.

BSV og polske Wisla Plock kæmper om en enkelt plads videre i turneringen. Wisla Plock har to point mere end danskerne med to spillerunder tilbage. BSV er dog bedst indbyrdes.