Boldsen undrer sig: Havde ikke gjort som Wilbek

Ulrik Wilbek overraskede, da han mandag udtog Team Tvis Holstebros Klaus Thomsen til den 18-mandstrup, som samles i en EM-træningslejr d. 27. december.

Tilvalget af Klaus Thomsen er samtidig et fravalg af den rutinerede forsvarsekspert Kasper Nielsen, som i flere år har været bindeleddet i det danske forsvar. Og den beslutning undrer den tidligere landsholdsstjerne Joachim Boldsen, der skal være ekspert for TV2 under slutrunden.

- Hvis jeg havde været landstræner - hvad jeg aldrig bliver - så havde jeg holdt fast i det sikre kort, som er Kasper Nielsen. Jeg forstår godt Ulriks valg, men jeg ville ikke have gjort det sådan, siger Boldsen.

- Ulrik har haft en tendens til at have en joker med hver gang, og denne gang er det så Klaus Thomsen. Det er wildcard, og det kan gå godt, og det kan gå skidt. Jeg skal være ærlig og sige, at minus de kampe, vi har spillet mod Tvis, så har jeg ikke set super mange af deres kampe. Men han (Thomsen, red.) er ikke faldet mig i øjnene i de kampe, vi har spillet mod dem. Det er ikke sådan, jeg har tænkt 'wow, ham skal vi passe på', fortsætter Boldsen, der selv huserer som forsvarsspecialist hos KIF Kolding København.

Joachim Boldsen forudser, at Klaus Thomsens manglende erfaring fra højeste niveau kan blive en udfordring. Ulrik Wilbek har ellers forklaret til BT, at han er tryg ved Thomsen på grund af Tvis-spillerens indsats under Golden League i november, ligesom Thomsens ifølge Wilbek ikke er 'sådan en, der bliver præget af alt det, der er udenom i forbindelse med en slutrunde'. Men den forklaring køber Boldsen ikke.

- Når han blandt andet vælger at bruge begrundelsen med Golden League, det kan jeg ikke bruge til noget som helst. I den der fuldstændig tomme hal i Oslo, der kunne, ja undskyld mig, enhver idiot gå ind og spille de der kampe, der var helt uden intensitet. Der er kæmpe forskel på det og så en slutrunde. Og Ulrik kan ikke vide, om Thomsen bliver påvirket af at være med til en slutrunde, eftersom han aldrig har været til en slutrunde før, siger Joachim Boldsen.

Den tidligere landsholdsspiller er ikke i tvivl om, at han havde været mere tryg med 38-årige Kasper Nielsen i midterforsvaret.

- Det, der snakker til Kaspers fordel, er, at han kender rutinerne, kender sine medspillere og ved, hvad der skal til under en slutrunde. Han kender de der ting til fingerspidserne, for han har været med så mange gange, og han ved, hvad der kræves, når du møder de allerbedste hold og de rigtig store drenge. At han har haft noget formnedgang på klubholdet, det er jo noget, man må tage med. Det er ikke ensbetydende med, at han vil spille dårligt på landsholdet, siger Boldsen og tilføjer:

- Når det så er sagt, så tror jeg, at Ulrik primært vil køre med Rene Toft og Henrik Møllgaard i midterforsvaret. På den måde tror jeg egentlig ikke, at Klaus Thomsen får så stor en rolle, og han bliver nok meget en aflastningsspiller, mener Joachim Boldsen.

Læs også: