Per Bertelsen, bestyrelsesformand i Dansk Håndbold Forbund (DHF), trækker på skuldrene af, at Folketingets kulturudvalg har valgt at tage 'bøsse-sagen' med Klavs Bruun Jørgensen som omdrejnignspunkt op på et politisk niveau.

Kulturminister Marianne Jelved (R) skal besvare tre spørgsmål vedrørende den episode, hvor Team Tvis Holstebro-træneren Klavs Bruun Jørgensen kaldte Skjern-spilleren Daniel Svensson en 'bøsse'.

Læs mere: DHF lukker 'bøsse-sagen' ned: Ingen straf til Klavs Bruun

Et af dem går på, om Klavs Bruun Jørgensen kan være landstræner, når han benytter sig af ord af den slags under en håndboldkamp.

Per Bertelsen ønsker ikke for alvor at forholde sig til, at sagen nu kommer i berøring med Folketingets politikere.

»Jeg har ikke andet at sige til det, end at de kan tage den op, hvis de vil. Der kan vi hverken gøre fra eller til. DHF har lukket sagen, og derfor har vi ikke flere kommentarer til den,« siger bestyrelsesformanden.

Læs mere: Jacobsen revser: Usmageligt at Svensson offentligt piver over 'bøsserøv'-udtalelse

Kan du forestille dig, at det kommer til et punkt, hvor DHF på grund af et politisk pres bliver nødt til at finde en anden landstræner end Klavs Bruun Jørgensen?

»Nej, det kan jeg slet ikke. I øjeblikket vil politikerne ses og høres, fordi vi står foran et valg til Folketinget i den nærmeste fremtid. Det er jo, som det er, og det må vi leve med. Jeg negligerer ikke Klavs Bruun Jørgensens udtalelse i kampen - angående det har DHFs Disciplinærudvalg udsendt det, der skulle siges om den sag,« siger Per Bertelsen.

Du siger, at politikerne gerne vil ses og høres i øjeblikket. Skal det tolkes som om, du mener, det er latterligt, kulturudvalget tager sagen op?

»Det har jeg overhovedet ikke sagt noget om. De må tage sagen op, hvis de vil det. Der kan jeg hverken gøre fra eller til. Mere er der ikke at sige til det.«

Læs mere: Kritiseret af Wilbek: Nu lægger Klavs Bruun sig fladt ned i 'bøsserøv-sag'

Den meget omtalte episode med Klavs Bruun Jørgensen og Skjern-spilleren Daniel Svensson udspillede sig, da sidstnævnte gik grinende fra banen efter at være blevet præsenteret for det røde kort. Det fik Team Tvis Holstebro-trænerens temperament til at nå lavalignende temperaturer, og det var i den forbindelse, Klavs Bruun Jørgensen kaldte Svensson for 'bøsse'.

Klavs Bruun Jørgensen har efterfølgende lagt sig fladt ned og erkendt og undskyldt sin fejl og sit ordvalg. DHF har desuden meldt ud, at forbundet ikke går ind i sagen med henblik på at give træneren karantæne.

Sportschef i DHF, Ulrik Wilbek, har ikke været til at træffe for en kommentar, men han har tidligere udtalt til BT, at sagen ikke får nogen konsekvenser for Klavs Bruun Jørgensen, når han overtager ansvaret for kvindelandsholdet til sommer.

Mandag oplyste Kulturministeriet til DR Sporten, at der ikke bliver kommenteret på sagen, før spørgsmålene er besvaret i kulturudvalget. Der ventes et svar inden for de næste fire uger.

Kulturministeren Marianne Jelved har dog allerede taget offentlig afstand til Klavs Bruun Jørgensens ordvalg, og nu skal hun så besvare nedenstående tre spørgsmål, som er stillet af formand Flemming Møller Mortensen (S) på vegne af kulturudvalget.

Spørgsmål 1:

Er det ministerens vurdering, at en kommende landsholdstræner, Klavs Bruun Jørgensen, kan være landstræner på et dansk landshold, når han under en håndboldkamp kalder en spiller fra modstandernes hold 'bøsserøv', fordi han mister besindelsen?

Spørgsmål 2:

Er det ministerens vurdering, at det blot er tilstrækkeligt med en undskyldning, når man taler nedsættende til en håndboldspiller og bruger ordet 'bøsserøv', eller bør den pågældende trække sig som landstræner - det er trods alt Danmarks landshold, der er tale om?

Spørgsmål 3:

Er det ministerens vurdering, at det at bruge ordet 'bøsserøv' som en nedsættende bemærkning om en dansk håndboldspiller kan kategoriseres som 'hate speech', og hvad er ministerens principielle holdning til 'hate speech' i dansk sport, som ministeren er ansvarlig for?