Bliver han Pytlicks afløser? DHF erkender interesse for Soubak

Der var ikke mange som inden VM i kvindehåndbold pegede på Brasilien som vinder, men med danske Morten Soubak på trænerbænken, tog Sambalandet sig overraskende af guldet.

Med succesen er Soubak pludselig blevet et interessant navn i håndboldens verden  - også for Dansk Håndbold Forbund (DHF), hvor generalsekretær Morten Stig Christensen indrømmer, at den brasilianske landstræner godt kunne være et emne som dansk kvindelandstræner på sigt.

- Morten Soubak har altid været et spændende navn for DHF. Han har jo fungeret i dansk håndbold tidligere og været i flere klubber. Så han er helt sikket interessant på flere måder, siger Morten Stig Christensen til bt.dk, da det danske landshold mandag landede i Københavns lufthavn.

Generalsekretæren er dog også godt klar over, at med det fantastiske resultat, som Soubak har opnået med Brasilien, vil det ikke kun være Danmark, som holder øje med ham.

- Nu har han også fået omverdenen til at forstå, at han er en træner på et meget højt niveau. Man skal ikke tage fejl af, at der vil være top-europæiske kvindeklubber, som vil synes, han er et interessant trænernavn, siger Morten Stig Christensen.

Efter sejren søndag i Beograd sagde Morten Soubak også, at han kunne være fristet af jobbet som kvindelandstræner i Danmark.

- Får jeg tilbuddet, vil det være svært at sige nej til, sagde Morten Soubak til BT's udsendte ved VM i Serbien.

På den anden side kunne han da også godt tænke sig at stå i spidsen for de nykårde verdensmestre, når de spiller OL på hjemmebane i Rio de Janeiro i 2016.

Den danske landstræner Jan Pytlicks kontrakt med DHF udløber i netop 2016.

Læs også: