KØB PLUS!

Balic droppet til VM

VM i Spanien i januar bliver uden superstjernen Ivano Balic.

Kroatiens ubetinget største stjerne er nemlig ikke blandt de 28 spillere, som landstræner Slavko Goluza har udtaget til sin VM-bruttotrup.

Der er ifølge kroatiske medier forvirring omkring, hvad der er den egentlige grund til, at det kroatiske landshold må klare sig uden en af spillets største profiler gennem de seneste 10 år. Landstræner Goluza har sin egen forklaring, der går på, at sommerens OL har haft sine omkostninger for den efterhånden lidt slide Balic, der til daglig spiller i Atletico Madrid.

- Som jeg tidligere har sagt, er dette mesterskab (VM, red.) ikke det vigtigste, og vi er nødt til at hvile nogle spillere. Vi vil lade de unge spillere vise, hvad de kan. Jeg har ikke afskrevet Balic, for der er kvalifikationskampe til EM snart, og vi skal spille to hårde kampe mod Ungarn, siger Goluza.

Ifølge det kroatiske håndboldforbund er der dog en anden forklaring - Ivano Balic er simpelthen ikke velkommen på landsholdet, efter han har nægtet at deltage i et kroatisk reklamefremstød for slutrunden.

- Ivano sagde til Gojun (Jakov Gojun, holdkammerat i Atletico Madrid, red.), at han ikke skulle give hans telefonnummer til nogen fra Kroatien. Det kroatiske håndboldforbund ville invitere ham, men hvordan kan vi invitere en spiller, som man ikke kan få fat i eller ønsker at svare. Beskeden er klar. Ingen er over hold, siger vicepræsident i håndboldforbundet, Zoran Gobac.