Anja Andersen kritiserer Ulrik Wilbek på direkte tv

Anja Andersen har aldrig været bange for at sige sin mening. Det fik TV2s seere et lysende eksempel på, da hun lørdag aften kommenterede Danmarks vundne håndboldkamp ved VM i Serbien mod Kina.

Under en snak i den direkte udsendelse gik hun til verbalt angreb på Dansk Håndbold Forbunds nuværende sportschef, Ulrik Wilbek, der var træner for kvindelandsholdet, da hun i 1990erne både var med til at vinde OL- og VM-guld.

- Jeg har haft to trænere i min karriere. Den ene var fra Norge, Frode Kyvåg, og den anden var Ulrik Wilbek på landsholdet. Jeg glædede mig altid til at spille håndbold, når det var med Frode, og det var lige omvendt med landsholdet, sagde Anja Andersen, efter hun blev præsenteret for en video fra VM i 1997, hvor Wilbek kritiserede hende for rullende kameraer.

- Der var altid meget fokus på, hvad der ikke var godt, og hvad der ikke var rigtigt, så det gjorde, at jeg var meget bange og nervøs, når jeg var af sted med Danmark, sagde Anja Andersen.

Ulrik Wilbek er bekendt med Anja Andersens kritik.

- Men jeg har ingen kommentarer. Det er altså 17 år siden, at jeg trænede Anja. Jeg lever i nuet, lyder hans korfattede svar på bt.dks sprøgsmål om, hvorvidt han føler sig ramt af at blive udstillet som en træner, der gjorde sine spillere præstationsangste.

Læs også: