Århus Håndbold vandt håndboldherrernes pokalfinale over Skjern med et enkelt mål.

For første gang i klubbens historie sikrede Århus Håndbold sig pokaltitlen.

I en spændende og dramatisk finale på hjemmebanen NRGi Arena, hvor 2.400 så med fra lægterne, blev favoritterne fra Skjern besejret 27-26.

Aarhus gik til pausen med en føring på 14-13.

Og det kunne der intet indvendes imod.

Træner Erik Veje Rasmussens tropper var konstant i teten, og førte undervejs både 3-1, 7-4, 10-7 og 13-11.

Men der var tale om en jævnbyrdig affære, hvor Skjern ved stillingen 11-11 rent faktisk havde chancen for at komme foran:

Vestjydernes fodrappe højrefløj, René Rasmussen, løb kontra. Men i fri scoringsposition leverede Jan Nielsen i det aarhusianske mål en stor redning.

Også i den anden ende af banen blev der leveret storspil. Således kunne Mads Lind have bragt Århus Håndbold foran 8-5. Men Tim Winkler reddede forsøget fra syv-meter-pletten.

Første halvlegs helt store profil var dog Skjerns VM-spiller Henrik Møllgaard. Fem gange tordnede han bolden i mål på tidspunkter af kampen, hvor Århus Håndbold havde muligheden for at trække fra.

Jævnbyrdigheden fortsatte i anden halvleg, hvor Århus Håndbold straks bragte sig foran 15-13.

Men så fulgte en syv minutter lang scoringspause for aarhusianerne.

Det udnyttede Skjern maksimalt ved at bringe sig foran 17-15.

Århus Håndbold lod sig imidlertid ikke ryste, og 10 minutter før tid kom de ved stillingen 23-22 igen foran.

Herfra så aarhusianerne sig ikke tilbage.

Skjern havde dog i kampens sidste angreb muligheden for at udligne til 27-27. Men playmaker Claus Møller Jakobsens forsøg fra distancen blev reddet af Jan Nielsen.

I øvrigt måtte Skjern undvære veteranen Kristian Gjessing.

I lørdagens semifinale mod Aalborg modtog han et direkte rødt kort efter han midt på banen havde tacklet Johan Jacobsson til gulvet.

- Jeg er både ked af det og skuffet over, at jeg ikke var med i finalen. Den forseelse jeg begik var efter min mening langt fra så slem, at den skulle udløse karantæne, sagde Kristian Gjessing.

Skjerns Henrik Møllgaard blev kåret som 'årets pokalfighter'. Med ni fuldtræffere var han pokalfinalens mest scorende spiller.