KØB PLUS!

Aarhus fightede sig i pokalfinalen

Aarhus besejrede Skanderborg 27-25, og er nu klar til at spille pokalfinale.

Aarhus er klar til håndboldherrernes pokalfinale.

I en jævnbyrdig semifinale på hjemmebanen NRGi Arena besejrede de Skanderborg 27-25

Første halvleg blev en ujævn, men tempofyldt forestilling.

Aarhus kom bedst fra start, og førte efter 10 minutters spil 6-4.

Men det slog ikke de letbenede og godt fightende Skanderborg-spillere ud:

Uden at Aarhus formåede at passere målmand Jonas Hansen en eneste gang førte de blot ni minutter senere 10-6.

Det fik Aarhus-træner Erik Veje Rasmussen til at tage affære. Han forlagte timeout, og i denne blev både defensiven og offensiven så godt justeret, at hans tropper gik til pausen med en føring på 14-13.

Aarhus fortsatte sin optur i anden halvlegs begyndelse, hvor de første både 17-14 og 21-18.

Ganske vist fik Skanderborg fem minutter før tid udlignet til 24-24. Men aarhusianerne var skarpest i kampens afslutning, og sikrede sig en fortjent, men spinkel to-måls-sejr.

Hos Aarhus scorede både Kasper Birkefeldt og Frederik Pettersson fem mål, mens Peter Balling - ligeledes med fem fuldtræffere - var bedst hos Skanderborg.

Senere i dag bliver det afgjort hvem Aarhus skal møde i søndagens pokalfinale. I den anden semifinale mødes Aalborg, der i fjor var tabende finalist, og Skjern, der senest blev pokalvindere i 2000.

- Skal vi vinde finalen, skal vi spille bedre end vi gjorde mod Skanderborg, sagde Aarhus-profilen Toke Holst til halspeakeren efter den vundne semifinale.

Aarhus-træner Erik Veje Rasmussen glædede sig over sejren.

- Det er fedt, at vi nu er i finalen. Det skal udnyttes. Førstepladsen skal i hus. Det vil betyde rigtigt meget for klubben, hvis det sker, sagde han.

I Skanderborg-lejren ærgrede målmand Jonas Hansen sig over nederlaget.

- Vi havde chancen for at slå til, da vi til slut fik udlignet Aarhus' føring. Men desværre løb vi ikke nok med dem i denne periode af kampen. Nu er de i finalen. Held og lykke. Jeg tror de har en god chance for at vinde, sagde Jonas Hansen.