Aalborg Håndbold skal slå Skjern på søndag for at sikre sig adgang til DM-semifinalerne.

Aalborg. Aalborgs håndboldherrer har stadigvæk semifinaleskæbnen i egne hænder inden sidste spillerunde i slutspillets gruppe 1.

Torsdag aften vandt nordjyderne på hjemmebane over KIF Kolding København med 26-22, og Aalborg rykker dermed forbi GOG og op på gruppens andenplads.

Begge hold har syv point, men Aalborg vandt grundspillet, hvilket afgør tilfælde med pointlighed.

Vinder nordjyderne søndag hjemmekampen mod semifinaleklare Skjern, er Aalborg også i semifinalen uanset resultatet af GOG's kamp mod KIF.

Netop KIF havde allerede udspillet sin rolle inden mødet med Aalborg, men gæsterne var ikke rejst mod nord for at være statister. Til sidst måtte holdet dog opgive at følge med det velspillende hjemmehold.

KIF-målmand Kasper Hvidt blev hyldet af både modstandere og tilskuere inden kampen.

I karrierens næstsidste kamp åbnede målmanden stærkt, og han holdt niveauet gennem hele første halvleg.

KIF-angrebsspillet var dog ikke helt på samme niveau, og derfor var Aalborg foran det meste af første halvleg.

Ved pausen var stillingen dog lige, 10-10.

Aalborg overtog igen initiativet fra anden halvlegs start, men denne gang virkede nordjyderne ikke interesserede i at afgive det igen.

KIF holdt en scoringspause på over otte minutter, og det udnyttede Aalborg til at bringe sig i front med 20-15.

Med en række gode redninger i målet af Mikael Aggefors bevarede Aalborg overhånden og kunne til sidst lade sig hylder som vinder i Gigantium.