Indskiftede Johan Sjöstrand snuppede hovedrollen, da Aalborg Håndbold overraskende vandt 23-22 over topholdet KIF Kolding København i en til tider meget rodet kamp. Dermed fik Aalborg hurtigt en succesoplevelse, efter de i weekenden tabte pokalsemifinalen til Skjern.

Det var tydeligt, at begge hold mangler kamptræning efter den lange VM-pause. Ligesom begge mandskaber måtte undvære profiler til opgøret - Aalborg i form af skadede Johan Jakobsson og KIF i form af karantæneramte Kim Andersson og skadede Stefan Hundstrup.

KIF Kolding København startede kampen bedst, og specielt midterforsvaret med Lars Jørgensen og Joachim Boldsen viste klassen og neutraliserede fuldstændig Aalborgs offensiv, der virkede febrilsk og helt uden løsninger over for gæsterne defensiv.

Derfor var første halvleg med KIF i teten, og da Peter Bredsdorff-Larsens tropper første 8-4 efter 21 minutter begyndte det at se ud til, at modløse Aalborg ville få en regulær afklapsning. Men pludselig begyndte hjemmeholdet - godt nok efter et par heldige afslutninger, der gik i mål via KIF-parader - at spise af udeholdets forspring.

Samtidig stressede KIFs angreb voldsomt, og her var VM-sølvvinder Bo Spellerberg en af de største syndere. Kun takket være et mål i sidste sekund gik KIF til pause foran 9-8. Fra anden halvlegs start var det igen KIF, der kom flyvende ud af starthullerne. Med storspil fra Lasse Boesen og Lukas Karlsson trak gæsterne igen fra og begyndte at ligne en sikker vinder.

Men så satte Aalborg-træner Nikolaj Jacobsen keeper Johan Sjöstrand på banen. Og det skulle vise sig at være en god beslutning. Svenskeren, der skifter til Kiel i næste sæson, lukkede fuldstændig ned og var hovedårsagen til, at kampen totalt skiftede karakter, og at Aalborg gik fra 17-20 til 22-20.

Og i de allersidste sekunder sikrede Sjöstrand sig så den absolutte hovedrolle, da han snuppede en afslutning fra fløjen fra KIFs Simon E. Jensen, som havde muligheden for at udligne. I alt reddede Johan Sjöstrand seks ud af ni afslutninger i de cirka ti minutter, han fik på banen. I den offensive del markerede landsholdsspiller Mads Larsen sig positivt for Aalborg med flere flotte aktioner, da værterne fik vendt kampen.

Trods sejren er Aalborg fortsat nummer fire i tabellen, men har nu hentet lidt ind på Skjern, der ligger på tredjepladsen. KIF er derimod forsat ligaens duks, men Bjerringbro-Silkeborg kan overtage førstepladsen, hvis de onsdag besejrer Team Tvis Holstebro.