Katastrofal dårlig første halvleg var årsagen til, at KIF Kolding København tabte fjerde Champions League kamp i træk, da ungarske Pick Szeged sejrede med 27-22.

KIF Kolding København har fået en rædselsfuld start på dette års Champions League, hvor fusionsholdet inden søndagens kamp havde tabt tre kampe ud af tre mulige. Den statistik blev udvidet til fire på stribe, da Ungarske Pick Szeged kiggede forbi Brøndby Hallen.

»Vi gør tingene alt for svære for os selv. Vi kæmper alt, hvad vi har lært, men når man er bagud med syv mål ved halvleg - så er det op ad bakke. Vi må indrømme, at vi er i voldsomme problemer, men vi kan stadig gå videre - det kræver dog helt andre takter,« sagde en ærlig Lars Jørgensen til TV2 efter kampen.

De ungarske vicemestre tog hurtigt teten og bragte sig lynhurtigt foran 8-2. Kasper Hvidt i målet fik ikke meget hjælp af forsvaret, når de ungarske storskytter fyrede kanonen af. I modsatte ende havde hjemmeholdet kun sjældne succesoplevelser, og KIF Kolding sluttede da også første halvleg med at være bagud 6-13. En scoringsprocent på sølle 47 procent og ti tekniske fejl var en medvirkende årsag til den store forskel på måltavlen.

Efter pausen fik KIF bedre styr på angrebsspillet og efter 10 minutters spil af anden halvleg havde de reduceret til 15-20. Hjemmeholdet forsøgte desperat at indhente ungarerne, men svenske Jonas Källman på Pick Szegeds ventrefløj var hård og garant for scoring, når han modtog bolden.

Bo Spellerberg og Torsten Laen hævede niveauet i anden halvleg og scorede blandt andet flere kontra-mål – noget som i den grad har manglet hos det aldrende mandskab i denne sæson.

Netop Torsten Laen var manden der reducerede til 19-23 med ti minutter tilbage. Hjemmeholdet lugtede blod, og et comeback af de helt store var indenfor rækkevidde. Men selvom Bo Spellerberg spillede forrygende i angrebet i kampens slutfase, var det ikke nok til en sejr. KIFs forsvar og målmandsduo ramte simpelthen ikke niveauet, og derfor tabte danskerne kampen 27-22.

Med nederlaget er KIF Kolding København isoleret i bunden af Gruppe B med nul point efter fire runder. Danskerne kan dog finde håb i at hele seks ud af gruppens otte hold går videre fra puljen.