To ud af tre danskere har for meget kolesterol i blodet. Men du kan gøre meget selv for at sænke risikoen for åreforkalkning. I denne guide får du gode råd, der virker til at sænke kolesteroltallet - både med og uden medicin.

To ud af tre danskere har for meget kolesterol i blodet. Har du et for højt kolesteroltal, øges risikoen for, at du får en åreforkalkningssygdom, som blodprop i hjertet, slagtilfælde og hjerneblødning.

Det er især indholdet af det skadelige LDL-kolesterol og blodfedtet triglycerid (VLDL og IDL-kolesterolet) i blodet, som har betydning for dannelsen af åreforkalkning. HDL-kolesterol er derimod gavnligt, da det har en beskyttende virkning.

Du kan ofte ikke mærke, hvis dit kolesteroltal er for højt. Et forhøjet kolesteroltal vil oftest ikke give symptomer før en evt. fremkomst af en åreforkalkningssygdom.


 

Et højt indhold af kolesterol i blodet kan både være arveligt eller skyldes din livsstil. Forhøjet kolesteroltal optræder ofte sammen med de andre risikofaktorer for hjertekarsygdom, dvs. rygning, overvægt, sukkersyge, forhøjet blodtryk og manglende motion.

 

I denne guide giver vi dig gode råd til, hvordan du selv let kan sænke dit kolesteroltal med den helt rigtige kost. Mange mennesker har også brug for medicin, og eksperterne hjælper dig med at finde den bedste kolesterol-medicin, som passer dig.

Du kan også læse, hvordan du kan sænke det hidtil oversete kolesterol, triglycerid. Et andet blodfedt, der viser sig at være endnu farligere for vores helbred end LDL-kolesterolet.

Sidst men ikke mindst er der gode bud på naturmedicin, der kan sænke dit kolesteroltal.

Med BT Plus får du:

 

  • 20 lette ekspertråd, der kan sænke dit kolesteroltal
  • Find den bedste kolesterolmedicin, der passer til dig
  • Guide: Sådan sænker du det nye farlige kolesterol, triglycerid
  • Den bedste naturmedicin til at sænke kolesterol

 


Læs hele guiden på skærmen her (klik for stor version):