En haveejer kommer hjem fra byggemarkedet, fisker en grøn dunk med RoundUp frem af bagagerummet og gnækker hen mod mælkebøtterne og skvalderkålen. Det er ikke noget særsyn i de danske villakvarterer. Det viser de nyeste tal fra Miljøstyrelsen. Danskerne er ganske enkelt glade for RoundUp og andre ukrudtsmidler, som indeholder aktivstoffet glyphosat.

I 2009 solgte producenterne det, der svarer til i alt 9,3 tons glyphosat. I 2010 var det steget til 17,5 tons. En stigning på lidt mere end 88 procent. Netop glyphosat er flere gange fundet i grundvandet. I 2009 var der hele ni fund over myndighedernes grænseværdier, men i 2010 dog kun et enkelt fund.

Danskernes indkøb af sprøjtegifte til haven steg voldsomt i 2010. Men når det handler om køkkenhaven, er det faktisk ikke et uoverskueligt projekt at blive mere naturlig. Her er en nem haveplan, så du kan springe ud som økolog næste forår. - Læs her hvordan.

Med BT PLUS får du:

En guide, hvor du kan læse om følgende:

- Skridt for skridt: Sådan får du en økologisk køkkenhave.

- Hvordan opdeler du køkkenhaven bedst, og hvad skal du plante.

- Interview med foreningen Praktisk Økologis forkvinde, Trine Krebs. Hun fortæller om sin mission på vegne af foreningen

- Trine Krebs viser sin have frem og giver anbefalinger

- Så meget er privatsalget af sprøjtegifte steget

BT PLUS anbefaler også:

Guide: Undgå vandskader og dyr forsikring

Spar 10.000 på varmeregningen

Guide: Undgå skader efter skybrud