KØB PLUS!

Thorbjørn topper - stjerner flopper

Thorbjørn Olesen er på andenpladsen i Abu Dhabi, hvor Tiger Woods fik en kostbar straf og McIlroy havde endnu en offday

Tilskuerne og kameraerne var meget fokuserede på verdens to bedste golfspillere, Rory McIlroy og Tiger Woods, da anden runde af Abu Dhabi HSBC Golf Championship blev spillet fredag.

I weekenden bliver der bedre plads til blandt andre Thorbjørn Olesen. Både McIlroy og Woods missede nemlig cuttet, mens Thorbjørn Olesen er klar til at spille en af lørdagens sidste bolde.

Thorbjørn Olesen havde direkte kurs mod førstepladsen, da han på ottende hul landede sin tredje birdie for dagen. Så var han samlet i -7 blot ét slag fra Justin Rose, der var gået i klubhuset med en total i -8.

Men på de resterende 10 huller kom der ingen birdies, så førstepladsen blev ikke indtaget. Til gengæld kom der heller ingen bogeys, så alt står åbent inden lørdagens runde.

Thorbjørn Olesen deler andenpladsen med Jamie Donaldson og Gonzalo Fdez-Castaño.

Rory McIlroy havde en sand offday, da han ligesom torsdag brugte 75 slag (+3). Hans total i +6 placerede ham på 98. pladsen, og han var bortset fra en birdie, birdie afslutning på forni ikke i nærheden at stabiliteten i sin første turnering i 2013.
Tiger Woods havde en særlig historie. Han fik en dårlig start på runden og var i +4 efter de første fem huller. Men i glimt viste han stort spil blandt andet med tre birdies i træk fra 14. – 16. hul. Han var da også på vej i finalen med en total i +1. Men så kom der en efterbetaling.

På femte hul landede han i et sandleje, og han vurderede, at bolden var landet i eget nedslagsmærke, så han droppede bolden og spillede videre. Men det var ikke i orden, og det kostede ham to strafslag. Så blev hans total ændret til +3, og det kostede ham finalepladsen.

Weekendens finale bliver med masser af danske islæt. Fem af de seks startende danskere er nemlig videre, og Thorbjørn Olesen kan hurtigt få selskab i toppen.
Søren Kjeldsen er på 14. pladsen i -3, Anders Hansen er på 23. pladsen i -2, mens Thomas Bjørn og Andreas Hartø kom videre på yderste mandat på 61. pladsen i +2.

Sidste dansker, JB Hansen, gik ligesom torsdag runden i 80 slag, og han sluttede samlet på 122. pladsen.

Læs også: