KØB PLUS!

Thorbjørn i top-50

For første gang i karrieren er Thorbjørn Olesen placeret i top-50 på verdensranglisten. Rory McIlroy udvider forspringet i toppen.

Thorbjørn Olesen har længe banket på døren til at være blandt de 50 bedste i verden, og efter weekendens finale på Europatouren klarede den unge dansker bedriften. Med sin delte 21. plads ved DP World Tour Championship røg Olesen fire pladser frem og netop ind som nummer 50 på verdensranglisten.
 
Tallet 50 er et meget essentielt tal i forbindelse med verdensranglisten, for netop top-50 ved årsskiftet får en invitation til blandt andet US Masters. Umiddelbare beregninger viser dog, at det kan være meget svært for danskeren at beholde pladsen året ud, hvis han følger sin kalender og holder fri året ud.
 
Thorbjørn kom dermed et skridt nærmere Thomas Bjørn på verdensranglisten, som uændret er placeret som nummer 44. Anders Hansen rykkede frem som nummer 63, mens Søren Kjeldsen hoppede to pladser frem til nummer 152.
 
I toppen udvidede Rory McIlroy forspringet i toppen til Luke Donald efter sin flotte sejr ved sæsonfinalen. Således er forspringet nu på hele 4,4 gennemsnitspoint, og han nærmer sig nu et forspring, der ligner det, som Tiger Woods havde i sin storhedstid. Den unge nordirer fører stadig foran Luke Donald og Tiger Woods på de efterfølgende pladser, mens Justin Rose har overtaget fjerdepladsen fra Lee Westwood.
 
Du kan finde verdensranglisten i sin fulde længde her.