KØB PLUS!

Stor triumf for Thomas Bjørn

Endelig en sejr igen. Efter fire års tørke kunne Thomas Bjørn endelig glæde sig over en Europa Tour-sejr.

For første gang i mere end fire år kunne Thomas Bjørn på Penha Longa banen i Estoril i Portugal række armene i vejret i triumf som bevis på, at han igen havde vundet en turnering på Europa Touren.

Og dermed sætte en tyk streg under, at han bestemt ikke er færdig i golftoppen, selv om mange eksperter har ment det efter et par år med mange skuffelser.

Sejren i Portugal, der var Thomas Bjørns Europa Tour-sejr nummer 10, blev sikret på den mest overbevisende måde. Den 39-årige dansker startede ud tre slag foran sin værste konkurrent Richard Green fra Australien, og efter 13 huller var der pludselig kun et enkelt slag mellem de to spillere.

Men så spillede Thomas Bjørn hele den rutine ud, han har sikret sig gennem 15 år på Europa Touren. På de to næste huller lavede danskeren birdie, mens australieren lavede bogey, og så var Thomas Bjørn med tre huller tilbage pludselig hele fem slag foran.

Og det sluttede han også efter fire runder på 67-65-65 og 68 slag – sammenlagt 23 slag under par.

Sejren i Lissabon var samtidig afslutningen på en fantastisk uge, hvor danskeren i mandags startede med at kvalificere sig til British Open, der i næste måned spilles på berømte St. Andrews i Skotland.

Netop denne turnering er en, som danskeren har savnet i det sidste par år.

- Selvtilliden er kommet tilbage. Jeg tror igen på det, jeg går og laver. De seneste par uger har været storartede. Jeg nyder igen min golf, siger Thomas Bjørn til Europa Tourens hjemmeside.

Han indrømmer da også, at det ikke har været lige let.

- Der har været dage, hvor jeg har tvivlet på, om jeg igen nåede tilbage til, hvor jeg var. Du kan miste formen i dette spil, men det er dejligt at finde den igen, kommer det fra vinderen fra Portugal.

Der kom 1,25 millioner kroner i kassen for sejren, og det betyder, at Thomas Bjørn rykker frem som nummer 36 på pengelisten. Samtidig rykker han cirka 70 pladser frem til omkring nummer 125 på den verdensrangliste, der kommer på gaden i dag. 26-årige Mark F. Haastrup, der først kvalificerede sig til Europa Touren på Tourskolen i november, bankede den danske golfsucces fast med syvtommersøm.
 
Den unge dansker, der før turneringen lå nummer 161 på pengelisten, viste nerver af stål og gik sidste runde i 67 slag. Dermed avancerede han til en tredjeplads, der gav ham 62.600 Euro (ca 470.000 kroner). Mange penge for en ung golfspiller, der indtil denne turnering kun havde spillet små 43.000 Europa ind.
 
- Det var fantastisk. Jeg spillede godt og tog de rette beslutninger, sagde Mark F. Haastrup efter succes´en.

Tredjepladsen betyder samtidig, at Haastrup helt sikkert kommer med i BMW International Open med start om en halv snes dage i München.

På ranglisten rykker han frem som nummer 97 – de 115 bedste får nyt kort til Europa Touren til næste sæson.

Undervejs på de sidste 18 huller lavede Mark F. Haastrup seks birdies, en eagle men også tre bogeys.