KØB PLUS!

Olesen avancerer på verdensranglisten

Danske Thorbjørn Olesen foran avancement på verdensranglisten. Ligger på en delt andenplads før sidste runde i Abu Dhabi

23-årige Thorbjørn Olesen kan med endnu en god fjerde runde i morgen i Abu Dhabi passere Thomas Bjørn på verdensranglisten og blive bedste dansker.

Før sidste runde ligger den unge dansker på en delt andenplads med blot to slag op til den førende englænder Justin Rose, der er 12 slag under par.

Andenpladsen deler unge Olesen med walisiske Jamie Donaldsson

- Jeg holdt en lang pause i december med tre-fire ugers frihed. Nu har jeg haft to uger med masser af træning, og det føles godt, sagde Thorbjørn Olesen efter sin første runde i 68 slag.

Det har han fuldstændig ret i. Med marginalerne på sin side kunne danskeren meget nemt være kommet rundt i tredje runde i 65-66 slag og dermed lagt sig i spidsen.

- Der er mange ting, jeg kan forbedre i forhold til sidste sæson, hvor jeg havde et godt år. jeg ønsker at vinde flere turneringer, siger Thorbjørn Olesen, der sidste år vandt Sicilian Open

For de øvrige danske spillere gik det op og ned, men heldigvis mest op.

Anders Hansen sneg sig rundt tre slag under par, og han avancerede til en placering som nummer 13. Danskeren kunne se på et scorekort helt uden bogeys.

Andreas Hartø, der i denne sæson er ny på Europa Touren, var et slag bedre end Anders Hansen, og det betød et kolossalt avancement for danskeren.

Med sin runde i 68 slag ligger Hartø, der kun lige klarede cuttet, nu nummer 29.

Thomas Bjørn, der lige som Hartø kun lige klarede cuttet, kom rundt i 71 slag, og det betød et avancement på fem pladser.

Søren Kjeldsen var lørdagens danske taber med en runde i 75 slag. Fra sin placering i top-20 røg han ned som nummer 48.

Læs også: