KØB PLUS!

Nu bliver Rory milliardær

  •  
  • Så er det officielt: Rory McIlroy er Nikes mand de næste mange år. Foto: STRINGER
1 2

Caroline Wozniackis golfspillende kæreste har skrevet under på en kontrakt, der gør ham til en af de rigeste sportsstjerner overhovedet.

Caroline Wozniacki er uden tvivl godt lønnet af Adidas for at promovere Stella McCartneys talløse tennisdragter, men det er kun småpenge i forhold til den check, som Adidas' største konkurrent på markedet for sportstøj og udstyr har valgt at skrive ud til danskerens nordirske kæreste.

Rory McIlroy er verdens førende golfspiller, og den status får han udnyttet fuldt ud i sin nye aftale med Nike. Mandag offentliggjorde den amerikanske sportsgigant nemlig, at McIlroy nu skal have det berømte 'Swoosh' overalt på sine køller, sit tøj og sit øvrige golfudstyr.

- Jeg valgte Nike af flere forskellige grunde. Det er et firma og et mærke, som virkelig passer til mig. Det er ungt. Det er atletisk. Det er innovativt. De har forpligtet sig til at være de bedste - ligesom mig. At skrive under med Nike er endnu et skridt mod at udleve min drøm, siger Rory McIlroy om kontrakten.

Hverken længde eller løn er offentliggjort, men ifølge The Guardian løber kontrakten over de næste 10 år, og hvis McIlroy bliver ved med at vinde major-titler, vil han kunne komme til at tjene mere end 150 millioner pund - eller 1,35 mia. kroner.

McIlroy bliver dermed en af sportsverdens helt store pengeslugere.

Cindy Davis, præsident for Nike Golf, forklarer, hvorfor firmaet satser så voldsomt på Wozniackis kæreste:

- Han er indbegrebet af en Nike atlet, og han bliver en del af vores hold på det mest spændende tidspunkt i Nike Golfs historie. Vi ser frem til at være til at løfte hans bemærkelsesværdige karriere til det næste niveau, siger hun om samarbejdet.

En af Rory McIlroys første forpligtelser som Nike-golfspiller har været at stille op i en reklame sammen med Tiger Woods.