*


KØB PLUS!

McIlroy fik råd til julegaven

Verdens bedste golfspiller satte en formidabel slutspurt ind og kronede en fornem sæson med sejr i sæsonfinalen i Dubai. Danskerne sluttede midt i feltet.

2012 blev Rory McIlroys år, og det sørgede den nordirske verdensetter for at understrege på en søndag i Dubai, hvor en engelsk birdiemaskine truede med at ødelægge McIlroys æresrunde.

Den nordirske verdensetter havde allerede inden sæsonfinalen i Dubai sikret sig sejren på pengelisterne på begge sider af Atlanten og i søndagens afgørende slag på Jumeirah Golf Estates Earth Course beviste McIlroy igen, at han har et gear mere end konkurrenterne, når tingene spidser til.

Og det gjorde de på en søndag, hvor Justin Rose med en fantomrunde - og ny banerekord - i 62 slag (-10) meldte sig ind i titelkampen, som ellers på forhånd lignede et opgør mellem McIlroy og Luke Donald. Rose var endda meget tæt på at hole et monster-eagle-putt på 18., da hans forsøg fra små 30 meter stoppede centimeter fra hullet. Men de 10 under par var nok til at lægge alvorligt pres på forhåndsfavoritterne.

Donald fik nemlig aldrig gang i noget, og da McIlroy lavede en bogey på 13. hul, var han pludselig to slag efter og lignede han en mand, der var ved at smide sejren og direkte over i hænderne på Rose. Men så tog pokker ved McIlroy, der viste, hvorfor han indtager førstepladsen på verdensranglisten. Med fem afsluttende birdies på stribe fik han både indhentet, overhalet og distanceret englænderen og samtidig sat en tyk streg under, at han er verdens bedste golfspiller lige nu.

McIlroys birdie på 17. hul, betød, at han kunne nøjes med en par på par 5-hullet 18. og derfor ikke behøvede at tage nogle chancer. McIlroy lagde op, men det forhindrede ham ikke i - med wedge og putter -  at slutte med en birdie - og sætte et fornemt punktum for 2012-sæson, der bød på fem sejre - inklusive en major.

De fem birdies sendte McIlroys finalerunde ned på seks under par, og med en total i 23 under par sluttede han to slag foran Justin Rose og hele fem slag foran Charl Schwartzel og Luke Donald, der delte tredjepladsen.

FInalens tre danske deltagere sluttede alle midt i feltet. Både Anders Hansen, Thorbjørn Olesen og Søren Kjeldsen sluttede sæsonen af med runder i 69 slag (-3). Det betød at Hansen og Olesen endte på en 21. plads i -11 - et slag foran Kjeldsen, der delte 26. pladsen.

Sammen med sejren i DP World Tour Championship og sejren på Race to Dubai indbragte i øvrigt McIlroy den nette sum af 1.822.520 euro. Det bragte hans totale sæsonindtjening på europatouren op på rekordbeløbet 5.519.117 euro, så mon ikke nordirerens danske kæreste Caroline Woznicaki alligevel kan se frem til at få den ekstra store julegave, som hun fedtede for på torsdagens pressemøde.

Læs også: