Dynekongen Lars Larsen er også i 2017 økonomisk garant for, at Made in Denmark spilles på hans bane i Himmerland. Men han er skuffet over manglende lokalpolitisk opbakning

Budskadet er glædeligt. Made in Denmark har netop modtaget European Tour-organisationens godkendelse til også at fortsætte på Backtee Course-banen i Himmerland i 2017.

Alligevel lægger turneringens økonomiske bagmand, Jysk-købmand Lars Larsen, ikke skjul på, at han er skuffet og irriteret over manglende opbakning fra lokalpolitikerne.

»Jeg tror, at de skal på et regnekursus. Made in Denmark har siden starten i 2014 realiseret 90 årsværk, 63 mio. kroner i omsætning til området og seks-syv mio. kroner i direkte skatteindtægter,« siger Lars Larsen.

»Derfor forstår jeg ikke, at hverken Region Nordjylland eller Aalborg Kommune vil støtte eventen mere. Større økonomisk afkast er det altså meget svært at få. Men sådan er det åbenbart, når der går politik i sagerne,« tilføjer han.

BT møder ham på plænen uden for klubhuset, og han er umulig at trække et smil ud af. Det har nærmest været som at slå i en dyne at arbejde sammen med regionspolitikerne de seneste måneder, fortæller han.

Skar i støtten

»De havde lovet støtte til turneringen på 7,5 mio. kroner, men satte den ned til fire mio. kroner. Det synes jeg ikke er i orden. I min verden holder man det, man lover. Enhver kan da regne ud, at Made in Denmark er et fantastiskgofor Nordjylland. Men jeg giver politikerne en chance for at lave deres beslutning om i 2018. Næste år er der lokalvalg i Danmark. Det kan måske betyde, at der kommer andre boller på suppen. Og lad mig understrege at de penge, som Made in Denmark var blevet lovet, ville komme fra EUs vækst- og turismebudget. Nogle har påstået, at politikernes støtte til Made in Denmark ville betyde mindre bevillinger til sygehus- og skolevæsen. Men det argument holder ikke.«

Hvorfor al denne ballade. Kan du ikke bare selv betale gildet?

»Det kunne jeg sagtens de næste 100 år. Men det er ikke sådan, at Made in Denmark er tænkt. Det skal være et folkeligt arrangement, hvor alle bakker op,« påpeger Lars Larsen, der har en skønnet formue på 28 mia. kr.

Hvad har Made in Denmark kostet dig indtil videre?

»I 2014 balancerede indtægter og udgifter, mens jeg i fjor dækkede et underskud på 3,5 mio. kroner. I år peger det i retning af, at der kommer et underskud på fire mio. kroner, og det dækker jeg også.«

Hvorfor skal der være golf på internationalt topniveau i Danmark, når det økonomisk tilsyneladende ikke kan løbe rundt?

»Det tror jeg også, at det på sigt kan gøre. Men en så stor turnering som Made in Denmark får man ikke i løbet af bare tre år til at give overskud. Sådan noget tager tid. Nu må vi se, hvad fremtiden byder. Det er ikke utænkeligt, at turneringen kommer til at gå på omgang mellem to-tre arrangører. Det vil måske også være det bedste, at ansvaret for turneringsafviklingen fordeles.«