KØB PLUS!

Her er Årets Fund i dansk idræt

Thorbjørn Olesen vandt Danmarks ældste idrætspris foran længdespringer og speedwaykører

I et uhyre skarpt felt med 10 af Danmarks allerstørste talenter indenfor hele eliteidrætspaletten blev golfspilleren Thorbjørn Olesen fredag kåret om Årets Fund i Danmark.

Det er en pris, som er blevet uddelt 73 gange, og den rangerer som Danmarks ældste idrætspris, og den blev uddelt første gang i 1929.

Thorbjørn Olesens nærmeste konkurrenter i dette års kåring var længdespringeren Andreas Trajkovski og speedwaykøreren Michael Jepsen Jensen.

- Jeg ved, hvor mange store talenter, der er i andre sportsgrene og især med det OL, vi har haft i år, hvor Danmark hev rigtig mange medaljer hjem. Så det er stort for mig at kunne slå alle dem og blive Årets Fund, siger Thorbjørn Olesen til politiken.dk.

29 kandidater til Årets Fund var indstillet af DIF’s specialforbund. Priskomiteen har siden nomineret ti atleter eller hold, der afsluttende er blevet rangeret indbyrdes med pointgivning fra Danmarks Idræts-Forbund og Team Danmark samt Politikens chefredaktion, sportsredaktør og sportsredaktion.

Det er fjerde gang, en golfspiller bliver kåret som Årets Fund. Hæderen er tidligere tilgået Morten Backhausen (1993), Erik Groth Andersen (1981) og Søren Steffensen (1972).

Thorbjørn Olesen, der kort før jul fyldte 23 år, blev tidligere i december hædret som vinder af Den Gyldne Golfbold. I denne sæson har han blandt andet vundet en turnering på Sicilien, mens det er blevet til tre andenpladser.

Golf.dk