KØB PLUS!

Golf-komét er blevet et dansk OL-håb

Thorbjørn Olesen er en af kandidaterne til at veksle jern til ædelt metal på den olympiske golfbane i Rio de Janeiro.

Det traditionsrige spil med den lille kugle er det seneste skud på stammen med olympiske idrætsgrene. Ved de næste Olympiske Lege er golfbanens grønne græs med på listen over arenaer sammen med atletik- og svømmestadion.Det har sat gang i drømmene hos Dansk Golf Union, der ser en realistisk mulighed for, at en dansker kan blande sig i medaljestriden i Rio de Janeiro om knap fire år.

- Specielt på herresiden ser det godt ud nu, og hvis det fortsætter, så ser det fornuftigt ud med hensyn til at rejse til Rio med en potentiel medaljetager, siger Claus Mølholm, eliteansvarlig i Dansk Golf Union.

- Grunden til det er, at OL kommer ind som en femte Major-turnering eller et stort mesterskab i 2016. Hvis man sammenligner med de andre turneringer, er feltet meget svagere ved OL, på grund af de kvoter, som landene får, forklarer han.

Ifølge Claus Mølholm kommer golf-feltet i Rio til at bestå af maksimalt 60 spillere. Her er verdensranglistens top 15 selvskrevne, og når de enkelte lande kun må stille med to eller tre spillere, betyder det, at mange af sportens normale favoritter må blive hjemme.

- Så derfor, hvis vi har en Thomas Bjørn, Anders Hansen og Thorbjørn Olesen på herresiden, der stadig har deres nuværende niveau til den tid, så vil de alt andet lige have en større chance for at få medalje ved OL end top 3 ved en Major, forklarer elitechefen.

- Så hvis de rammer ugen, hvor spillet fungerer, og det rigtig kører og de laver fire gode runder, så vil der være færre til at blande sig i toppen.

Golfunionens landstræner peger på, at Thorbjørn Olesen på hold med en ældre, mere rutineret spiller er en sprængfarlig cocktail.-Der har vi Thorbjørn Olesen, der er helt oplagt til det. Hvis vi kan finde en gammel, garvet spiller, han kan danne hold med, som Thomas Bjørn midt i sin anden ungdom f. eks, så kan det blive spændende, siger Leif Nyholm i telefonen fra Sydafrika, hvor Volvo Golf Champions netop er slut.

Danske Thomas Bjørn sluttede som nummer ni, mens Thorbjørn Olesen måtte nøjes med en 31.-plads.Elitechefen tør dog endnu ikke satse på, at den 41-årige Thomas Bjørn fortsætter fire år mere.

- Thorbjørn Olesen har alderen til at blive vores største medaljehåb og være med i 2016. Der er jeg lidt mere skeptisk med hensyn til Thomas Bjørn og Anders Hansen, der begge har døjet med skader. Jeg vil ikke sige, at de er i karrierens efterår, men lige pludselig holder de måske ikke niveau længere, selv om golf er en sport, man kan fortsætte med længe, siger Claus Mølholm.

OL-håbet Thorbjørn Olesen har netop fået endnu et skulderklap. På Twitter fortæller han, at han er blevet inviteret med til den traditionsrige Masters-turnering på den berømte Augusta National-golfbane i USA.

Læs også: