KØB PLUS!

Førende spiller troede han skulle dø

Charlie Beljan stod fredag for en af de mest bemærkelsesværdige præstationer på årets PGA Tour. Den 28-årige rookie følte flere gange, at han var ved at kollapse, men endte alligevel med at skyde en 64'er og tage føringen

Der var i forvejen lagt op til en spændende uge, da Children's Miracle Network Hospitals Classic er sæsonens sidste tællende turnering til pengelisten.
 
Det er altså i denne uge, at det afgøres, hvem der sikre sig kortet til kommende sæson og hvem der må en tur forbi tourskolen.
 
Men fredagens runde ved Children's Miracle Network Hospitals Classic udviklede sig i en dramatisk retning, som ingen havde kunnet forudse, og pludselig handlede det ikke om, hvem der klarede skærene på pengelisten, men derimod om, hvorvidt rookien Charlie Beljan i det hele taget klarede skærene.
 
Beljan følte sig skidt tilpas inden runden, men valgte at stille til start. Allerede på første hul fortalte han sin caddie, at han ikke følte sig godt tilpas.

Da 28-årige Beljan turnede efter 9 huller, blev han tilset af en læge, der kunne konstatere, at han havde for højt blodtryk. Samtidig følte Beljan at han havde en galoperende hjerterytme, vejrtrækningsproblemer og en tendens til følelsesløshed i armene.

Ude på banen hev Beljan efter vejret og måtte gentagne gange sætte sig ned for ikke at falde omkuld.

- Et par gange i løbet af runden troede jeg, at han ville besvime, men han blev ved med at sige, at han ville fortsætte indtil han faldt om eller en official bad ham stoppe, fortalte caddien Rick Adcox.

Det udviklede sig nærmest til en kamp for overlevelse. Et slag ad gangen. Et hul ad gangen. De fleste af hullerne kunne Beljan slet ikke huske efter runden.

- Jeg er sikker på, at han var bange. Han blev ved med at sige, at han troede han skulle dø. Jeg ved ikke hvorfor, men han havde det på fornemmelsen. Det var ret uhyggeligt, fortalte Rick Adcox.   

Alene det, at han gennemførte runden, var fantastisk. At han gik ud og skød en 64’er var nærmest et mirakel, lød det fra flere af dem, som fulgte Charlie Beljan rundt på banen.

Edward Loar, der spillede i bold med Beljan var vidne til en ren drømmerunde med bl.a. seks birdies og to eagles.

- Det var ret bizart at overvære. Nu håber jeg bare, at Beljan bliver frisk til at spille i weekenden, lød kommentaren fra Loar.

Beljan fører Children's Miracle Network Hospitals Classic efter de første 36 huller i samlet 12-under-par, og han håber på, at kunne stille til start, når tredje runde sættes i gang lørdag.

Inden turneringen lå den 28-årige rookie nr. 139 på pengelisten og skal formentligt slutte i top-10 i denne uge, hvis Beljan skal med ind i top-125 på pengelisten.  

- Jeg håber, at episoden fredag kun var et udtryk for stress eller panik, lød det fra Beljan, der efter runden blev hasteindlagt på det nærliggende hospital.

Andenpladsen i turneringen deles i øvrigt af hele syv spillere (-9) heriblandt svenske Henrik Stenson.

Læs også: