KØB PLUS!

Fem danskere fordelt på tre lande

Thorbjørn Olesen er inviteret med i golfturnering i Japan

Fem af de professionelle danske golfspillere er delt ud på turneringer i tre lande i denne uge.

Thorbjørn Olesen har for en enkelt uge skiftet Europa Touren ud med den japanske Tour.

Anders Hansen og Søren Kjeldsen holder formen ved lige ved at spille UBS Hong Kong Open, mens Thomas Nørret og Lasse Jensen spiller SA Open Championship i Ekurhuleni i Sydafrika. De to sidstnævnte turneringer hører begge til Europa Tourens program.

Thorbjørn Olesen er inviteret til Dunlop Phoenix Open sammen med bl.a. Ryder Cup-spillerne Luke Donald og Nicolas Colsaerts.

- Det er dejligt at være tilbage i Japan. Et skønt sted, skriver den unge dansker på sin twitter-profil.

Forhåbentlig kan han gå i Thomas Bjørns fodspor. Thomas Bjørn vandt turneringen i både 1999 og 2003.

Verdens i øjeblikket suveræne nummer et, 23-årige Rory McIlroy er forsvarende mester i Hong Kong, hvor han desuden kan se tilbage på en sjetteplads i 2010 og andenpladser i såvel 2008 som 2009.

- Hong Kong har altid været et sted, hvor jeg har nydt at komme. Der er en fantastisk atmosfære, siger nordireren, der med tredjepladsen i søndags samtidig sikrede sig førstepladsen på årets pengeliste på Europa Touren.

Matt Kuchar, der har vundet fire gange på den amerikanske Tour og var med på det amerikanske Ryder Cup-hold, hører sammen med Paul Lawrie og Padraig Harrington til de værste konkurrenter. Kuchar skal i de to første runder gå sammen med Anders Hansen og spanske Pabol Larrazabal.

De største navne i SA Open Championship er Major-vinder Charl Schwartzel, den tyske Ryder Cup-spiller Martin Kaymer samt sydafrikaneren Branden Grace, der har vundet tre gange på Europa Touren i denne sæson. Thomas Nørret skal placere sig i top-fire, hvis han skal sikre sig adgang til Tourskolen, der starter den 24. november i Spanien.

Læs også: