KØB PLUS!

Danskere skal høste birdies

Anders Hansen er bedste dansker på 30. pladsen i DP World Tour Championship, hvor Rory McIlroy, Luke Donald og Marc Warren er i front

Der blev scoret rigtig lavt på Jumeirah Golf Estates, da anden runde af DP World Tour Championship blev spillet fredag. Som et eksempel blev hele 12 eagles noteret overfor blot én af slagsen på torsdagens runde.
Men de tre danskere fik ikke rigtig tjekket ind i de lave scores fest, og både Thorbjørn Olesen og Anders Hansen faldt tilbage i feltet.
Anders Hansen fik tre birdies og en bogey til en score i 70 slag (-2). Det sendte ham ned på 30. pladsen i samlet -5.
Anders Hansen brugte 33 putts, så det fortæller lidt om, hvad der haltede lidt i birdiehøsten.
Thorbjørn Olesen havde heller ikke den store succes med putteren. Han kom rundt i par og var dermed én af 13 spillere, der ikke formåede at bryde par. Thorbjørn Olesen sluttede dagen med en bogey på 18. hul, og forinden havde han fået to birdies og en bogey.
Søren Kjeldsen var dagens dansker med en runde 69 slag (-3) med seks birdies på kortet, men han er dårligst placerede dansker på 36. pladsen i samlet -3.
I den gode ende er det stadig Rory McIlroy og Luke Donald, der tager overskrifterne. De deler førstepladsen i -11 sammen med Marc Warren, der altså ikke blev påvirket af at følges med Luke Donald i dagens førerbold.
Den første spiller til at overtage førstepladsen fra Luke Donald var sydafrikanske Branden Grace, der holdt sin score i -10 hele vejen til klubhuset.
Der fik han selskab af sin landsmand Louis Oosthuizen, men så tjekkede Rory McIlroy ind med sin -11’er. Han spillede fredag i 67 slag (-5).
Marc Warren kom også rundt i 67 slag og ligesom McIlroy var det med seks birdies og en bogey.
Luke Donald fik ”kun” fire birdies på kortet i sin 68’er (-4). Han flirtede på 18. hul med en eagle, men fik dagens sidste birdie.

Dermed har han endnu ikke fået et bogey i årets turnering, og hvis man tager sidste sæsons turnering med i regnskabet, så er han nu bogeyfri på 82 huller på Jumeirah Golf Estates.