KØB PLUS!

Bjørn forrygende fra start

Thomas Bjørn er på fjerdepladsen efter første runde af turneringen i Sydafrika

Selv om han smed et par slag på de sidste otte huller, kom Thomas Bjørn rigtig pænt fra start i Volvo Golf Champions i sydafrikanske Durban.

Danskeren var efter 10 huller fem slag under par på en andenplads, men han sluttede tre slag under på en delt fjerdeplads.

Undervejs lavede Thomas Bjørn en eagle og fem birdies.

Han er fire slag efter den førende Thongchai Jaidee fra Thailand, der var på banen, inden regnen satte ind. Et slag foran Bjørn ligger sydafrikanerne Ernie Els og Louis Oosthuizen.

- Jeg kan godt lide denne bane. Du skal virkelig tænke sig om, sagde den førende thai-spiller efter sin runde i 65 slag.

Turneringen er Durban er forbeholdt de spillere der sidste år vandt på Europa Touren samt spillere, der har 10 ellers flere sejre på Europa Touren.

Derfor er Thomas Bjørn med sine 13 sejre med.

Det samme er i øvrigt Colin Montgomerie, der nævnes som dark horse til jobbet som europæisk Ryder Cup-kaptajn i 2014. Indtil videre har man regnet med Darren Clarke eller Paul McGinley som favoritter, når Europa Tourens Tournament Comittee med formand Thomas Bjørn i spidsen på tirsdag i Au Dhabi vælger den nye kaptajn.

Efter amerikanerne har valgt rutinerede Tom Watson, er europæerne også begyndt at skele til rutinen. Montgomerie stod i spidsen for europæerne, da de i 2010 vandt i Wales.

En kandidat til holdet er danske Thorbjørn Olesen, der startede skidt i Sydafrika med en runde i tre slag over par. Han er nummer 25 blandt de 33 deltagere.

Læs også: