Bjørn brager frem på verdensranglisten efter triumf

For et lille års tid siden kunne man læse artikler med overskriften 'tronskifte', da 23-årige Thorbjørn Olesen overhalede Thomas Bjørn på verdensranglisten.

Det tronskifte blev ikke permanent, for kongen af dansk golf havde alligevel ikke tænkt sig at abdicere, og efter søndagens sejr i Nedbank Challenge står hans status som nationens bedste golfspiller tydeligere end længe.

Foruden de lige knap 7 millioner kroner, som sejren indbragte efter en afsluttende runde i 65 slag, så gav triumfen også gode point til verdensranglisten, hvor 42-årige Thomas Bjørn i løbet af 2013 ellers har ligget et godt stykke nede, men i anden del af sæsonen har præsteret fornemt.

På den seneste opgørelse springer Thomas Bjørn fra en 34.-plads og lige nøjagtig op i top 25.

- Jeg føler bare, at jeg rammer og driver bolden så godt, og vi ved allesammen, at det gør spillet lidt nemmere. Det føles ikke som om, at jeg behøver jagte noget konstant, og det gør spillet meget mere fornøjeligt, sagde Thomas Bjørn efter sejren.

-

Det er dog stadig et stykke fra hans bedste placering nogensinde på verdensranglisten. I 2001 var han en enkelt uge helt oppe som nummer 10.

Næstbedste dansker er Thorbjørn Olesen, der går en enkelt plads tilbage og nu ligger nummer 59, mens nyeste stjerneskud på den danske golfhimmel, 25-årige Morten Ørum Madsen, ligger nummer 118.

Verdensranglisten føres af Tiger Woods foran Adam Scott og Henrik Stenson.

Læs også: