gadget

Kort-fight: Sådan sætter Google Apple på plads

Tak for tilmeldingen!

X

Vi har også masser af andre gode nyhedsbreve. Du kan til- og framelde dig dem her, hvor du også kan opdatere dine personlige oplysninger og interesser.

Venlig hilsen BT.dk

I sidste fik Apple brugere endelig mulighed for at hente den længe ventede Google Maps app til iPhone, og det bragte generelt stor glæde. Men Google Maps-versionen er begrænset – og alligevel har Informationweek fundet 5 gode grunde til, hvorfor Google stadig er kongen over maps.

Af Emil Nygaard

1. Hastigheden

Google Maps-appen er meget hurtigere end Apples service. Både til at navigere rundt i kort, men også til at lægge ruter. En komplet 3D-kortmodel af Manhattan i New York var hurtigere loadet i Google Maps, end Apple Maps kunne nå at hente et 2D kort af samme område.

2. Offentlig transport

Denne funktion er ikke bare bedre i Googles version – den er der slet ikke i Apple Maps. Hvis man i Apple Maps trykker på det ikon, der illustrerer offentlig transport, bliver man ledt til App Store med alternativer – hvor Google Maps ligger øverst.

3. Detaljer

Apple har fået meget kritik for, at deres kort var upræcist, og Google slår dem igen fuldstændig ud af banen på dette, ifølge Informationweeks journalist. Han pointerer også, at satellitbillederne i Apple Maps er en del år ældre end dem i Google Maps.

4. Street View

Apple har lavet nogle rigtig (i det fleste tilfælde) flotte 3D-modeller af bygninger og terræn, men Google trumfer igen med den ægte vare – nemlig ægte billeder set fra hovedhøjde. Gennem de sidste par år har Google efterhånden fået dækket meget store dele af verden med Street view.

5. Kortsynkronisering

Hvis du bruger Google Maps på din computer, og er logget ind med din Google-konto, så vil dine søgninger, router, favoritter og adresser automatisk være synkroniseret med Google Maps på telefonen.


Læs også:
Samsung Galaxy S III mini testet: Så gik det galt for Samsung

Læs også: TEST: De 12 bedste bluetooth-headset

Det læser andre