Ni forskellige baby-alarmer fra otte forskellige fabrikanter dumper it-sikkerhedsfirmas test. De er lette at udnytte, lyder det blandt andet i rapporten.

Sikkerhedseksperter fra it-sikkerhedsfirmaet Rapid7 har begået et studie, hvor de testede ni forskellige baby-alarmer fra otte forskellige fabrikanter, som forældre og familie kan få adgang til med eksempelvis deres smartphone via trådløst internet.

Resultatet fra rapporten viste, at alle ni testede baby-alarmer havde en række seriøse sikkerhedsbrister. Det betyder blandt andet, at ondsindede hackere kan få adgang til lyd og billede fra dit barns baby-alarm.

»Det er vigtigt at understrege, at de fleste af svaghederne, som diskuteres I denne rapport er lette at udnytte af en nogenlunde kompetent hacker,« lyder det blandt andet i rapporten fra det Boston-baserede firma Rapid7.

I værste fald kan hackerne også få adgang til dine andre enheder på dit trådløse netværk – eksempelvis computer eller smartphone.

Til Daily Mail fortæller senior sikkerhedskonsulent Mark Stanislav fra firmaet, at det ikke nødvendigvis kan betale sig at købe en dyr baby-alarm. For jo dyrere en baby-alarm er, jo flere features har den, som folk kan hacke.

Størstedelen af fabrikanterne oplyser til mediet, at de vil forsøge at rette de alvorlige sikkerhedsfejl. Eksperterne fra Rapid7 vurderer, at sandsynligheden er stor for, at der flere baby-alarmer end de testede, som har de samme sikkerhedsbrister.