Banken har ikke trukket tæppet væk under komikeren Finn Nørbygaard. Han bor i Holte og er direktør i tre selskaber

Med adresse i Holte og en egenkapital på mere end 17 mio. kr. i sit ene selskab ser tingene umiddelbart ganske fornuftige ud for skuespilleren og entertaineren Finn Nørbygaard.

Ihvertfald når manden angiveligt skulle skylde millioner af kroner væk.

Foruden sit virke inden for komik har den folkekære Finn Nørbygaard især trukket overskrifter for sit økonomiske mareridt, der begyndte, da selskabet IT Factory krakkede den 1. december 2008.

’Jeg har mistet alt, hvad jeg ejer og har. Min kone og jeg må gå fra hus og hjem. Banken tager både huset, sommerhuset og bilen. Flyttevognen er allerede bestilt. Der var ikke noget at gøre,’ sagde Finn Nørbygaard blandt andet i et radioprogram på P4, hvor han kaldte sin situation ’et Titanic-agtigt mareridt’.

Nørbygaard mistede flere hundrede millioner, og sidste år syntes nedturen total, da han udtalte til BT, at han skulle skilles fra sin kone Hanne.

Bor stadig i millionvilla

Ikke desto mindre genfandt parret hurtigt kærligheden, og noget tyder på, at han også har fundet melodien med Danske Bank, som han, ifølge eget udsagn, har skyldt flere millioner.

Parret bor nemlig stadig i millionvillaen i Holte, og Finn Nørby-gaard sidder ifølge erhvervsregistret BIQ i direktionen i tre familieejede selskaber. Hovedselskabet M.V.S. & Co. Århus A/S præsterer en egenkapital på 17,41 mio. kr. i det seneste regnskab for 2012, og der er likvide midler for 10,572 mio. kr. i selskabet, mens gældsforpligtelserne ikke engang når op på 1 mio. kr.

Reddet af kreditorer

Men selv om det sikkert ville kunne give en rolle i TV3-serien ’Kræsne købere’, er det dog ikke ensbetydende med, at Finn Nørbygaard er gået fra skyldner til millionær.

Professor fra CBS Caspar Rose forklarer, at der sagtens kan ligge en aftale med kreditorerne om en personlig gæld, som offentligheden ikke har adgang til.

Professoren forklarer, at kreditorerne bag den personlige gæld i sin tid sikkert har foretaget en nøgtern gennemgang af Nørbygaards selskaber og vurderet, at det ville være en økonomisk fordel at holde komikerens forretninger i live.

- Typisk vil de se på det forventede cashflow, altså hvad vil personen komme til at tjene, hvad kan omsættes i virksomheden osv., og derefter regne ud, hvad værdien er ved at likvidere selskabet modsat at holde det i live, siger Caspar Rose.

Af det seneste regnskab fremgår det, at der er 10,57 mio. kr. i likvide midler, mens værdien af værdipapirer og kapital-andele tilsvarende er faldet. Det kunne tyde på, at han har ventet med at sælge til bedre tider.

- Både hvad angår ejendomme og værdipapirer kan kreditorerne sagtens have spekuleret i, at det ville være dumt at sælge, mens de finansielle markeder var underdrejet, siger Caspar Rose.

Det har ikke været muligt at få kommentar fra Finn Nørbygaard.