Danmark sejrede i det tætte nordiske brag mod Sverige med cifrene 27-25. Særligt den danske målvogter var suveræn. Det giver et klokkeklart 12-tal. Her er karaktererne til de danske spillere.

Niklas Landin

VERDENSKLASSE. Intet mindre. Anfører Landin fortsætter sit uhyggeligt høje niveau ved VM. Pillede selvtilliden ud af svenskerne med sine signaturredninger, hvor han redder boldene som det letteste i hele verden.

12

Jannik Green

Ikke på banen.

UB

Magnus Landin

Startede inde, og det blev til et enkelt mål og en afbrænder - den første ved VM - for unge Landin. I defensiven virkede han endnu en gang ganske solid. Røg på bænken et stykke inde i anden halvleg.

4

Niclas Kirkeløkke

UB

Casper U. Mortensen

Kom på banen kort inde i anden halvleg efter at have startet på bænken. Stærkt indhop med mål til følge fra Mortensen som viste højt niveau, da tingene spidsede til mod slutningen.

7

Jesper Nøddesbo

Han fik godt otte minutter på banen i første hallveg, og det gjorde han fornuftigt i begge ender af banen. Han kom ikke på scoringstavlen, men han formåede at skabe godt med ravage i det svenske forsvar.

4

Lasse Svan

Højre fløjen kom frem til en enkelt afslutning, som han brændte. Forsvarsmæssigt var der ikke noget at udsætte på Lasse Svan Hansens præstation.

02

Hans Lindberg

Han kom banen et stykke ind i anden halvleg, og satte to mål i kassen - og ’Hans Majestæt’ ryger op på et 10-tal for den krølle-scoring, der afgjorde tingene til Danmarks fordel.

10

René Toft Hansen

Han har fået en skæv start på VM, og det kan ses en smule inde på banen. Han er stadig stærk i forsvaret, men vi ved fra tidligere, at han kan hæve sit niveau yderligere.

7

Henrik Møllgaard

Der var masser af beslutsomhed i kontraspillet for Henrik Møllgaard og det pyntede på det danske spil. Derudover løste han sine opgaver i forsvaret tilfredsstillende.

10

Kasper Søndergaard

Så stemplede han ind med fuld pedal ved dette VM! Søndergaard har haft det lidt svært i de første to kampe, men mod Sverige var han skarp og udnyttede den plads, det store svenske fokus på Mikkel Hansen efterlod

10

Henrik Toft Hansen

Brændte helt fri på kontra i starten af kampen, men var ellers rigtig god i angrebsspillet. Defensivt mangler han stadig at lægge de sidste procenter på sammen med brormand.

10

Mikkel Hansen

Verdens bedste håndboldspiller fik langt fra verdens bedste start på opgøret, da Hansens missede sine første fire skud. Men stjernen hankede op i sig selv og viste sine kvaliteter, da kampen skulle afgøres.

10

Morten Olsen

Playmakeren startede lidt usikkert og lavede et par tekniske fejl og skød ikke med samme kvalitet, som den vi kender ham for. Og det så ud til at forfølge ham gennem det meste af kampen.

02

Michael Damgaard

Skiftede med Lasse Andersson i angrebet fra anden halvlegs start. Træf to elendige beslutninger i angrebet og har endnu ikke fundet niveau ved VM.

UB

Lasse Andersson

Kom på banen fra anden halvlegs start med fokus på defensiven og løste den del fint. I de få angreb, han spillede, viste han, at han stadig mangler tempo i benene og den indbyrdes forståelse med holdkammeraterne.

4

Gudmundur Gudmundsson

Islændingen fik justeret på sit forsvar efter en lidt usikker indledning. Viste samtidig handlekraft på bænken og var ikke bleg for at skifte de folk ud, der ikke leverede. Men hvorfor brugte han ikke alle sine timeouts?