KØB PLUS!

Vanvittige Vettel forsvarede VM-føring

Sebastian Vettel forsvarede sin samlede VM-føring i formel 1, da han kørte sig op fra sin startposition som nummer 24 til en tredjeplads lige efter Fernando Alonso. Kimi Raikkonen vandt.

Godt nok vandt Kimi Raikkonen søndagens løb på Yas Marina-banen i Abu Dhabi.

Men løbets helt store vinder blev tyske Sebastian Vettel, som på heroisk vis kæmpede op fra sidstepladsen til en tredjeplads.

Dermed forsvarede han sin føring i den samlede VM-stilling, da han kun sluttede en plads efter sin værste konkurrent, Ferraris Fernando Alonso.

Spanieren lagde ellers fra løbets begyndelse et tungt pres på Sebastian Vettels førsteplads.

For mens Sebastian Vettel måtte starte løbet fra pitten, efter han blev disket i kvalifikationen, så fløj Fernando Alonso af sted fra sin startposition som nummer seks. Hurtigt tog spanieren to positioner og deriblandt Red Bulls Mark Webber, som dermed ikke formåede at sænke spanierens jagt på point i kampen om VM-trofæet.

Fernando Alonso havde virkelig fundet farten i sin Ferrari i forhold til lørdagens kvalifikation. Og han sluttede således løbet på andenpladsen.

Sebastian Vettel selv kom også fornuftigt af sted i Abu Dhabi og kæmpede sig fra start op gennem feltet. Men en beskadiget frontvinge betød, at han måtte i pit og skifte den ud. Og så kunne tyskeren ellers starte forfra igen.

Men han var langt fra slået. Og med fantastisk kørsel kæmpede den dobbelte verdensmester sig forbi venner og fjender fra positionen som nummer 24 og helt op på løbets tredjeplads.

Oppe i front lagde McLarens Lewis Hamilton hurtigt afstand til resten af feltet, men pludselig parkerede englænderen sin racer på et af banens omkransende græsarealer. Det lignede et motorproblem, som kostede Lewis Hamilton en ellers sikker sejr i Abu Dhabi.

I stedet overtog finske Kimi Raikkonen føringen i sin Lotus-racer, og iskoldt meddelte han sit team over radioen, at 'nu kunne de godt tie stille og lade ham fuldføre sit job'.

Og det gjorde Kimi Raikkonen, som gav Lotus F1 Team dets første formel 1-sejr. Og dermed er han fortsat på en samlet tredjeplads i VM-stillingen. 

Her fører Sebastian Vettel fortsat, men nu kun med ti point ned til Fernando Alonso.

Der resterer fortsat to løb på årets formel 1-kalender. Det sker den 18. november i Austin Texas i USA. Og 25. november køres mesterskabsfinalen i Brasilien.

Læs også: