Kevin Magnussen får udmærkede karakterer hos diverse motorsportsmedier, men hans præstation vurderes på niveau med holdkammeratens.

Efter en dårlig kvalifikation, hvor det blev til en 18. plads, kørte Kevin Magnussen et flot løb ved amerikanske grandprix i Austin søndag.

Danskeren kørte sig op på en 11. plads, der dog efterfølgende blev vekslet til en 12. plads som følge af en tidsstraf. Jolyon Palmer startede tre pladser foran Magnussen, men sluttede alligevel en enkelt plads bag ham. Et vigtigt resultat for Magnussen midt i kampen om et sæde hos Renault næste sæson.

Kevin Magnussen får - uden overhovedet at være overlegen - fine karakterer de fleste steder. Dog er forskellen på ham og Palmer enten meget lille eller ikke-eksisterende.

Hos Sky Sports:

Her får Kevin Magnussen karakteren 7 ud af 10. Den samme karakter får Jolyon Palmer, og fem kørere får en lavere karakter (de fire udgåede er ikke bedømt).

»Man ved, at det har været et svært år, når Kevin Magnussen beskrev sine 13 omgange på supersoft-dækkene i slutningen af løbet som 'det sjoveste, jeg har oplevet i bilen hele sæsonen' - især når man tænker på, at det kun mundede ud i en 12. plads.«

Trods et 7-tal til både Magnussen og Palmer vurderer det engelske medie, at danskerens chancer for et sæde i næste sæson er bedst.

»Magnussen kom faktisk op på 11. pladsen, men han fik en tidsstraf for at overhale Kvyat uden for banen. Danskeren ser ud til at have bedre chancer end Palmer for at blive i 2017, men han kunne godt have brug for at lægge lidt mere afstand mellem de to, end det har været tilfældet på det seneste.«

Hos Autosport.com:

Ligesom hos Sky Sports får danskeren her 7 ud af 10, og endnu en gang får Jolyon Palmer samme karakter. Nico Hülkenberg, der næste sæson skal køre for Renault, får karakteren 9, selvom han udgik af løbet. Svenske Marcus Ericsson får ligeledes 9 for at slutte på en 14. plads.

»Ændrede forhold så ud til at ødelægge det for Magnussen, og han gjorde det ikke så godt i kvalifikationen. Selve løbet var dog meget bedre.«

»Han skiftede strategi et par gange og forstyrrede sin holdkammerat. Men han kunne glæde sig over at suse gennem banen i den sidste del af løbet. En tidsstraf for at køre uden for banen, da han overhalede Kvyat, kostede ham 11. pladsen, men det var trods alt et udmærket løb.«

Hos F1i.com:

Her er man lidt hårdere ved Magnussen med karakteren 6,5. Til gengæld får Jolyon Palmer kun 5,5.

»En noget underlig weekend for Magnussen, som i kvalifikationen blev sat til vægs af holdkammeraten Jolyon Palmer, men leverede et stærkere løb. Kæmpede med at håndtere sine dæk, og en et-stops strategi udviklede sig til tre stop, men han var i stand til at sørge for et sent avancement fra 14. til 11. pladsen på supersoft-dæk. Som en del heraf overhalede han Kvyat, men Magnussen var uden for banen og fik en fem sekunders straf, som kostede ham en plads til sidst.«

Hos Auto Motor und Sport får Kevin Magnussen og holdkammeraten også karakteren 7 ud af 10. Den samme karakter som Jenson Button, der formåede at avancere hele 10 pladser fra en 19. til en niendeplads.