KØB PLUS!

Sensationel F1-debut af Magnussen

Kevin Magnussen var hurtigst af alle under tirsdagens prestigefyldte formel 1-test i Abu Dhabi.

Kevin Magnussen leverede tirsdag en sensationel formel 1-debut, da han kørte 40 omgange for McLaren-Mercedes på Yas Marina-banen i Abu Dhabi.

Den 20-årige dansker var nemlig hurtigst af de seks kørere, der tirsdag formiddag deltog i den såkaldte Young Driver-test.

Young Driver testen blev indført i 2009 med det formål, at de forskellige formel 1-teams over tre dage har muligheden for at give de største racertalenter i verden muligheden for at vise talentet frem i en rigtig formel 1-racer.

Her har Kevin Mugnussen fået chancen hos McLaren, hvor han i forvejen er ansat som en fast del af teamets junior- og testprogram, der inden for få år skal udvikle ham til at blive formel 1-kører. 

Derudover har Kevin Magnussen i denne sæson deltaget i løbsserien World Series 3.5, hvor han gjorde sig bemærket med flere gode resultater. World Series anses som sidste springbræt før formel 1.

Og selv om den 20-årige dansker tirsdag kørte med masser af benzin i tanken, var hans bedste omgangstid tæt på de tider, som McLarens faste kørere Lewis Hamilton og Jenson Button præsterede i weekendens formel 1Grand Prix i Abu Dhabi.

Med omgangstiden 1.42.651 var Kevin Magnussen således 66 tusindedele hurtigere end Portugals stortalent Felix da Costa i Red Bull-Renault teamets racer, der har betydeligt mere formel 1-erfaring end danskeren.

Kevin Magnussen holder nu pause i Abu Dhabi, inden han afslutter Young Driver-testen for McLaren torsdag eftermiddag.

Kevin Magnussen er søn af den danske racerkører Jan Magnussen, som selv har kørt formel 1 for både McLaren og Stewart Ford i midt 90'erne. Jan Magnussen er i øvrigt selv i Abu Dhabi for at følge sin søns første officielle formel 1-debut.