Genoplev dramaet i Baku i Live-bloggen i bunden af artiklen.

Kevin Magnussen var helt oppe i top tre, men sluttede løbet på en fornem og forrygende 7. plads. Unge Lance Stroll sluttede på 3. pladsen.

Løbet i på den uhyre svære bybane i Baku blev en nervepirrende og dramatisk affære, hvor danske Kevin Magnussen pludselig kørte med om at stå på sejrspodiet.

Danskerens Haas-racer kunne dog ikke holde ham inde på den ellers fantastisk flotte tredjeplads, men 7. pladsen var alligevel langt mere, end Kevin Magnussen kunne have håbet på, før løbet startede. Det var samtidig danskerens bedste placering i denne sæson.

Det var konkurrenters uheld og defekter, der pludselig kanonerede Kevin Magnussen frem på den midlertidige 3. plads i Baku, hvor danskeren modsat mange andre kørte klogt og fejlfrit og lukrerede på mandefaldet forrest i feltet.

Den svære bybane blev således en stor udfordring for mange af kørerne, der ramlede sammen, så kulfiber-stumperne fløj gennem luften. Faktisk lå der en overgang så mange vragdele på banen, at løbet måtte afbrydes, så der kunne blive ryddet op.

Kevin Magnussen var en af få, som undgik kontakt med andre, og derfor kunne han stødt og roligt avancere frem i feltet fra sit udgangspunkt som nummer 12. Og her var 7. pladsen mere end godkendt, selvom den danske Formel 1-stjerne måtte se sig selv dumpe ned gennem feltet fra den ellers sensationelle 3. plads.

Foran Kevin Magnussen vandt Red Bulls Daniel Ricciardo løbet efter Sebastian Vettel og Lewis Hamilton, som ellers lå og duellerede. De blev sat tilbage med en straf til Ferrari-stjernen og en teknisk defekt til englænderen og sluttede som nummer fire og fem.

Selvom Kevin Magnussen ikke fik en plads på podiet, fik en anden og måske endnu mere overraskende kører en fuldstændig vild 3. plads med hjem fra Baku.

Den udskældte, 18-årige teenager Lance Stroll fra Williams lukkede munden på alle sine kritikere og triumferede på podiet lige efter Mercedes’ Valtteri Bottas.